Afstand: 7 kilometer (133 hoogtemeters)

Waar: Llandeilo (Wales)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: de parkeerplaats in het centrum van Llandeilo

Samengevat: Vanuit het centrum van het dorp volgt de route eerst de rivier. Via ‘Castle Woods‘ en Dinefwr Park, gaat het terug naar het dorp.

Beoordeling: 7,5 ( met 0,5 bonuspunten voor de bluebells)

Vandaag is Llandeilo de bestemming voor een wandeling door het bos. Vanaf de parkeerplaats in het centrum van het dorp wandelt de groep in de richting van de brug over de Towy-rivier. Net voor de brug slaat de route rechts af en gaat door het klaphek het veld in en in de richting van de rivier. Het blijkt een behoorlijke uitdaging te zijn om in het drassige terrein niet het water de schoenen in te laten stromen.

Gelukkig trekt de route, met goed uitzicht op de ruïne van Dinefwr Castle, in de richting van het hoger gelegen ‘Castle woods’ . Met de ervaring van doorgewinterde wandelaars wordt de eerste stile van de dag overwonnen en kan aan het eerste deel van de klim begonnen worden.

Het stijgingspercentage valt mee en in een rustig tempo gaat het via een watervalletje in de richting van de grote vijver. Het pad links om het meer gaat over een ‘boardwalk’ en langs een verzameling bankjes, een goed excuus om een korte pauze in te lassen. Aan het eind van de ‘board walk’ doemt en behoorlijk steile beklimming op.

Om niet helemaal buiten adem de bospaadjes tussen de bluebells door te bereiken, wordt in een rustig tempo de klim overwonnen. Slingerend tussen de bomen door trekt de wandeling in de richting van Llandeilo. Omdat de meeste hoogtemeters in de eerste kilometers van de wandeling zijn gemaakt, gaat het nu ontspannen heuvelaf.

Via het oude kerkje en een breed bospad wordt het laatste klaphek van de wandeling bereikt. Langs de gekleurde huizen naast de brug over de rivier wandelt de groep naar de dichtstbijzijnde tearoom. Tijd voor ‘tea and cake’.

Ps. Llandeilo is ook bekend van de gekleurde huisjes bij de brug over de Towy-rivier.  Zorg voor stevige, waterdichte schoenen, want zelfs wanneer er weinig water is gevallen, is het gedeelte langs de rivier behoorlijk drassig. Een bezoek aan Dinefwr Castle voegt een spatje geschiedenis aan de wandeling toe.

Facebooktwitter