Afstand: 8 kilometer

Waar: Marloes (Wales)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: ‘the clock tower’ in Marloes

Samengevat: De middagwandeling vanuit Marloes richting ‘the coast path’. Nu het eb is, wordt het een strandwandeling. Buiten het strandseizoen dus het hele strand voor bijna onszelf.

Beoordeling 7,5

Na de lunchpauze zijn de wandelaars weer vol goede moed voor nog een tweede, kortere wandeling vanuit Marloes. Met de tijden van eb en vloed gecontroleerd, wordt besloten om een strandwandeling te gaan maken.

Het eerste deel van de wandeling gaat over bekend terrein, over de stile en door het veld richting het gravelpad en de afdaling richting het strand. Het water stond vanmorgen bijna tot aan de trap, maar nu kan de wandelaar voorzichtig over de stenen, een pad vinden naar het zand.

De wandeling over het strand is behoorlijk ontspannen. Mooi vlak en omdat het zand een paar uur geleden nog onder het water lag, een stevige wandelondergrond.

Wanneer de uitlopers van de kliffen de doorgang blokkeren, is het een goed moment om een bocht van honderdtachtig graden te maken en aan de terugweg te beginnen. Het opspattende water wanneer er net door de vloedlijn wordt gewandeld brengt nog een de nodige hilariteit binnen de wandelgroep.

De klim vanaf het strand terug is zo aan het eind van de dag een kleine aanslag op de kuiten. Wanneer de weg wordt bereikt is het even uitpuffen en dan gaat het bijna fluitend terug naar het terras is Marloes. Tijd voor voor een drankje en voor wie zin heeft een stukje taart.

Ps. de wandeling is te combineren met het langere rondje, met uitzicht op Skomer Island, vanuit Marloes: Skomer Island in zicht. Of als de boot vaart, een bezoek aan het eiland.

Facebooktwitter