Afstand: 7 kilometer en 4 kilometer

Waar: Llangrannog (Wales)

Gpx bestand: hier beschikbaar (ochtend en middag)

Startpunt: Saint Carannog’s church, Llangrannog

Samengevat: Twee wandelingen vanaf Saint Carannog’s church, waarbij het strand het hoofdthema is. De ochtendwandeling maakt een kleine variatie op ‘the coast path’ om een verlaten strand te bereiken. De middagwandeling gaat langs de tand van de reus en komt met een omweg terug bij het startpunt.

Beoordeling: 7

Uit de verzameling ‘wandelingen vanuit Llangrannog’ voor de morgen een wandeling uitgezocht, hoe kan het anders, over ‘the coast path’. Dit keer in zuidelijke richting in de richting van Aberporth. Vanaf het strand van Llangrannog gaat het gelijk heuvelop. Over het ondertussen bekende pad gaat in een gemiddeld wandeltempo het in de richting van een van de strandjes die verspreid langs de kust liggen. De afdaling is op een aantal punten een kleine uitdaging maar zeker de moeite waard. Na een korte pauze op het strand (iets korte dan gepland want de zon heeft zich achter een laag grijze wolken verstopt) klimt de route via het zelfde pad weer omhoog. Tijd om een pad te vinden dat terug gaat naar Llangrannog.

De eerste poging gaat door een weiland vol met stieren. Die blijken vandaag meer dan nieuwsgierig te zijn. Dus wordt besloten een andere route te zoeken. Die wordt eenvoudig gevonden. Blijkt ook hier een onverwachte uitdaging te liggen: decimeters dikke modder, waar de wandelaar tot over de enkels inzakt. Na de verschillende modderworstelingen wordt de verharde weg weer bereikt en kan zonder problemen Llangrannog gehaald worden.

Met ruim 280 hoogtemeters verwonnen in de wandeling zijn de kuiten aan een korte pauze toe, een goed moment voor lunch. Even rust voor de voeten en dan kan aan de middagwandeling begonnen worden.

Na de pauze is er nog genoeg moed verzamelt voor de middagwandeling. Deze wandeling gaat in noordelijke richting over ‘the coast path’. Omdat het nu eb is wordt gekozen voor een kleine variatie door over het strand langs de ‘tand van de reus’ te wandelen en via de trap vanaf ‘Cilborth beach’ de klim, via de trap, naar boven te maken.

Bovenaan de trap slaat de route linksaf en volgt het kustpad om ‘Pen Y Badell’ heen. Via het wandelpad langs de boerderij wordt het laatste uitdagende deel, de steile afdaling door het veld bereikt. Zonder kleerscheuren en verstuikte enkels wordt ook dit gedeelte van de wandeling overwonnen.

Nog een overzichtelijk laatste deel van de wandeling over de weg naar Saint Carannog’s church. Tijd om ‘vrijdag-wandeldag’ af te ronden.

Facebooktwitter