Afstand: 3 kilometer

Waar: Tidmarsh (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: parkeerplaats net buiten Tidmarsh

Samengevat: Een korte wandeling door het natuurgebied. De wandeling slingert over de paar wandelpaden  van Moor Copse (een mooie bestemming voor een bluebell-wandeling) en langs de rivier.

Beoordeling: 7

Voor een korte wandeling is de keuze gevallen op ‘Moor Copse‘ een klein natuurgebied van the wildlife trust. Vanaf de M4 is het even opletten om de parkeerplaats te vinden (kleine aanwijzing: wanneer de weg het viaduct oversteekt is het direct rechts af een klein weggetje in, met aan het eind een parkeerplaats voor ongeveer 8 auto’s). Vanaf de parkeerplaats gaat de wandeling direct het bos in.

Na het groen volgt het wandelpad een stukje de rivier Pang. Het bruggetje is breed genoeg om zonder kans op een nat pak de oversteek te maken. Aan de andere kant is het blauw van de bluebells al door het groen heen te zien.

De route ligt, bij een gebrek aan een hele verzameling wandelpaden om uit te kiezen, voor de hand. Het ingelopen pad tussen het blauw van de bluebells trekt met een grote boog terug in de richting van het bruggetje. Nog een elegante oversteek voor de wandeling tussen de bomen door weer in de richting van de parkeerplaats gaat.

De wandelgroep is unaniem over de wandeling: een leuk rondje om een uurtje tijd mee te verdrijven. Vooral in het bluebell-seizoen is het een mooie wandeling.

Ps. de wandeling is te combineren met de andere wandeling vanuit Tidmarsh, ‘Bluebells als verrassing’.

Facebooktwitter