Afstand: 6 kilometer

Waar: Clytha (Wales)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: National Trust parkeerplaats bij Clytha Castle

Samengevat: Een wandeling, inclusief een pauze bij de pub, over het landgoed bij Clytha Castle.

Beoordeling: 7,5

Met al een hele verzameling hoogtemeters verzameld, is het vandaag tijd voor een redelijk vlakke wandeling bij Clytha Castle. Vanaf de parkeerplaats gaat de route door het klaphek in de richting van de rivier Wye. In een rustig wandeltempo volgt de wandelgroep het pad langs de rivier tot de route afslaat en het veld oversteekt om aan de andere kant van de weg verder te wandelen.

De route volgt het wandelpad door het groen (en vandaag ook het paars van de bluebells) in de richting van het veld. De schapen maken zich soepel uit de voeten om het het veld voor de wandelaars vrij te maken.

 

Zonder twijfel (hoewel de grote pijl op de boom een niet te missen aanwijzing is) wandelt de groep naar het hek aan de overkant van het veld. Nog een akker oversteken voor het grasveld bij de pub wordt bereikt. Een goed moment om een pauze in te lassen op het terras.

Na de pauze is het even zoeken naar het vervolg van de route, maar die wordt gevonden aan de andere kant van de doorgaande weg. Bovenaan het kleine klimmetje is er een mooi uitzicht over de gele velden met koolzaad.

Met Clytha Castle bijna in beeld klimt de wandelgroep de enige echte heuvel van de dag op. Na een rondtrekkende beweging om het kasteel, gaat de route in een bijna rechte streep terug naar de parkeerplaats.

Algemeen oordeel van de wandelgroep: afwisselende wandeling, met een kleine klim. Prima besteding van de middag (of ochtend) wanneer de uitdaging niet te lang hoeft te zijn.

Facebooktwitter