Oh denneboom

Afstand: 7 kilometer

Waar: Hattem (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: een ontspannen wandeling door de bossen bij Hattem, inclusief een koffiestop. Mocht je nog op zoek zijn naar een kerstboom, aan de route (net na de koffiestop en bijna op het eindpunt) kun je nog een boom uitzoeken.

DSCF1536

Het blijft een uitdaging om in een veel bewandeld bos telkens nieuwe routes of paden te vinden. In plaats van vooraf een route op de computer te maken wordt vandaag voor het ‘wildwandelen’ gekozen. Ondanks het feit dat we het bos bij Hattem bijna als onze broekzak kennen, hebben we vandaag toch weer nieuwe paadjes ontdekt. Dit betekende wel hier en daar kruip door sluip door. Het stukje door “de Leemcule” is zo rond het middaguur goed te doen, nu de mountainbikers al richting huis zijn om de modder van de fiets te halen. Want modderig is het op veel plaatsen zeker.

We slingeren over de verschillende zandpaden, hier en daar voorzien van de uitdaging om de voeten droog te houden ondanks de grote plassen en modderpoelen. De uitdaging wordt nog iets groter als op het smalle pad vanuit de andere richting nog een paar ruiters op best wel grote paarden de plassen proberen te ontwijken.

Na een paar slingerbewegingen (gelukkig is het gps-apparaat ondertussen wel wat gewend en dus niet snel op tilt te krijgen) besluiten we terug te gaan. We lopen een beetje vast op het schelpenpad en er zit niets anders op dan het pad te volgen en een stukje dicht langs  de snelweg te wandelen (niet mijn favoriete stuk).

Gelukkig kunnen we al weer snel het bos in slingeren en laten we het geraas van het verkeer achter ons. We volgen de verschillende bospaden, wijzen nog een paar verdwaalde hardlopers de weg en komen weer bijna in de bewoonde wereld.

DSCF1542

Bij Huis Molecaten zijn ze al helemaal in de kerstsfeer: voor de deur staat al de kerstboom inclusief lichtjes klaar. Met een middagtemperatuur boven de 10 graden is de hoop op een witte kerst nog wel een eindje weg.

Vanaf hier is de koffie al bijna te ruiken en besluiten we een koffiepauze in te lassen bij Herberg Molecaten. Even lekker genieten op het verwarmde terras van een kopje koffie. Via de parkeerplaats lopen we verder. Niet veel verderop komen we langs de kerstbomen verkoop (op zondag gesloten). Op een ander moment maar terugkomen om een fraai exemplaar uit te kiezen.

DSCF1545

 

Ps. Een klein deel van de wandeling gaat helaas parallel langs de snelweg. Het geraas, zelfs op een zondagmiddag, blijft nog wel even in de oren hangen.

Facebooktwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2020 Diana wandelt — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑