Hoor de wind waait door de bomen

Afstand: 6 kilometer

Waar: Heerde (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: een zondagmiddagwandeling door “het Zwolse Bos”. Op de dag na Sinterklaas, waait er nog genoeg wind om de bomen te laten kraken.

DSCF1513

Na alle belevenissen van afgelopen pakjesavond (net iets te veel pepernoten gegeten), vanmiddag toch er maar even een wandeling aan gewaagd. Er staat een straf windje maar met een beetje geluk voelen we daar in het bos weinig van.

We parkeren de auto net buiten Heerde en steken het “het Zwolse bos” in.  Zo midden op de middag zijn er meer wandelaars op pad, maar als we het bord aan het begin van de wandeling moeten geloven is het hier toch zo rustig dat de paddestoelen op het bord kunnen groeien.

We besluiten bij het eerste smalle pad linksaf te slaan zodat we niet in de lange wandeltrein terecht komen. Na een paar keer onverwacht links en rechts af te slaan, komen we in het rustige gedeelte van het bos terecht.

Zo op de wandelpaden is er weinig van de wind te voelen, hoewel boven ons hoofd de wind de bomen behoorlijk laat kraken.

DSCF1519

Gelukkig staan de meest bomen stevig genoeg en blijft het bij het kraken. Op het kruispunt van een paar wandelpaden is een indrukwekkend stukje van het wortelnetwerk van een boom te zien.  We volgen het brede zandpad verder het bos in. Hier is het ondertussen zo rustig geworden, dat alleen het kraken van de takken onder de wandelschoen het enige geluid is dat de rust verstoort.

Het is toch droger in het bos dan verwacht, hoewel er in een oude boomstronk nog genoeg water is overgebleven in het vogelbadje.

DSCF1532

Nog een paar zandpaden verder steken we kort de mountainbike route over. Even goed uitkijken voor langsschietende fietsers (niet iedereen heeft een bel op z’n fiets laten zetten). Maar ook vandaag weten we de fietsers weer vakkundig te ontwijken en laten we zonder kleerscheuren de mountainbike route achter ons.

We slingeren nog wat verder over een paar bospaden, hier en daar lekker sloffend door een stapel bladeren. Gelukkig ligt er nergens een verstopte plas water onder de bladeren verstopt, zodat we de voeten vandaag moddervrij houden.

Lekker uitgewaaid bereiken we de auto en stampen het zand van de schoenen voor we instappen. Tijd om richting de thee te gaan.

Ps. Lekker uitgewaaid. Onderweg is er geen mogelijkheid voor een kopje koffie maar het is een wandeling die zonder pauze uit te wandelen is.

Facebooktwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2020 Diana wandelt — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑