Afstand: 22 kilometer

Waar: Biddinghuizen (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: Bremerbaai 6, 8256 NA Biddinghuizen

Samengevat: Een lange wandeling met verrassend mooie stukken langs het Randmeer. Inclusief een oversteek met het Veluwerandveer.

Beoordeling: 7,5

Kwart voor twaalf zijn de wandelschoenen aangetrokken voor een wandelingetje. Omdat het veer om twaalf uur de oversteek van Biddinghuizen maakt is het even doorstappen om op tijd op de steiger te zijn. Met nog een minuut over wordt het pontje bereikt. Er is nog plek voor een wandelaar dus kan de oversteek van Flevoland naar Gelderland gemaakt worden.

Vanaf de steiger is het een klein stukje naar de ‘Zuiderzeeroute’. Voor de wandelaar is de uitdaging iets te groot om het hele traject in een dag af te leggen, maar de etappe Biddinghuizen-Elburg-Biddinghuizen is te doen.

In een rustig tempo wordt het pad dat tussen de weilanden door slingert gevolgd. Het is wel even oppassen voor voorbijflitsende fietsers. Met genoeg bankjes onderweg heeft de wandelgroep regelmatig een goed excuus voor een pauze. Omdat de oversteek met het pontje is gemaakt en de tweede oversteek over de brug gaat, is er geen tijdsdruk op de wandeling. Tijd genoeg voor thee met een koekje.

Net voor Elburg verlaat de route de verharde weg en volgt het ingelopen pad over het dijkje. Soepel door  de paar klaphekken en over het opstapje en dan via de haven in de richting van de brug.

Eenmaal weer in Flevoland is ook de route eenvoudig te volgen. Het brede fietspad is niet te missen en gaat vooral rechtdoor. De kilometers worden gestaag afgewandeld. Ruim voor zonsondergang wordt de finish bereikt. Een beetje moe, maar op momenten aangenaam verrast, is het tijd om de wandelschoenen voor vandaag uit te doen.

Ps. Let op: de capaciteit van het veerpontje is beperkt (maximaal 12 wandelaars/fietsers per overtocht) evenals de vaartijden. Goed uitrekenen vooraf of het rondje haalbaar is. Vandaag de route begonnen in Biddinghuizen, maar de haven van Elburg (met parkeerplaats) is ook een prima startpunt voor de wandeling.

Facebooktwitter