Afstand: 5 kilometer

Waar: Hattem (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: een korte wandeling in het bos bij Hattem. Ondanks de temperatuur (18 graden boven nul), is het duidelijk toch wel herfst in het bos. De wandeling begint bij vakantiepark “de Leemcule” en gaat een stukje door het bos “de Vuursteenberg”. Een korte wandeling, prima geschikt als een klein blokje om.

DSCF1498

Met nog de slenterkilometers in de benen van de wandeling door Amsterdam, besluiten we vandaag maar een kleine wandeling door het bos te maken en te kijken hoe hoog ondertussen de bladeren opgestapeld liggen. We beginnen op de parkeerplaats bij de Koeweg, en parkeren de fiets tegen de boom. Voor een zondagmiddag is het rustig met wandelaars in het bos. We slingeren over de verschillende paadjes in de richting van “de Vuursteenberg”. Even goed uit kijken bij het oversteken.

DSCF1496

Het bos aan de andere kant van de weg heeft minder bospaadjes dus volgen we vooral het brede zandpad en een stukje van de mountainbike route. Na de slinger over “de Vuursteenberg” steken we de weg weer over en volgen het pad in de richting van landgoed “Molecaten” .

De route volgt het zandpad door het bos en komt uit bij de Koeweg (bijna weer bij het beginpunt). Nog even langs het bruggetje met 5 centimeter bladeren bedekt en dan richting de fietsen. Al met al geen hele lange wandeling, maar wel even lekker buiten geweest.

DSCF1500

Ps. mocht je onderweg koffie willen drinken, dan kan dat bij “Herberg Molecaten”. Aan het eind kan ook bij de “keuken van Caatje” wat gedronken worden. Let wel op de openingstijden.

Facebooktwitter