Afstand: 6 kilometer

Waar: Hattem (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een poging om van Hattem naar Wapenveld te lopen. Uiteindelijk lopen we vast op een hek. Dezelfde weg teruggelopen. Als je van heen en weer lopen houdt, geen probleem, anders zijn er zeker leukere wandelingen in Hattem te vinden.

DSCF1455

Mistige zondagmorgen, toch maar de wandelschoenen aangetrokken om te kijken of we het pad van Hattem naar Wapenveld kunnen vinden, het moet ergens door de uiterwaarden lopen.

Begonnen bij de bushalte “Pompstation” in Hattem. Langs de verschillende sportvelden en de golfbaan gelopen in de richting van het kanaal. Bij de sluis het kanaal overgestoken en een stukje langs het kanaal gelopen. Zo nu en dan duikt er een fietser uit de mist op. Met al het blad al op de grond is het al echt herfst.

DSCF1457

Bij het bereiken van het dijkje lopen we in de richting van het blauwe gebouwtje. Het staat er een beetje schimmig bij. We volgen het pad door het gras over het dijkje langs het water. Bij het water is het druk met verschillende watervogels en verderop in de mist staat een groep ganzen lawaai te maken.

DSCF1465

Het gras is toch natter dan gedacht en al gauw zijn de schoenen behoorlijk nat. Het dijkje volgt het slingerende water en na een poosje door de kleine wereld te hebben gewandeld, wordt het pad toch versperd door een hek. Na groepsoverleg besluiten we om te draaien en het pad over de dijk terug te lopen. Terug bij het blauwe gebouwtje gaan we weer in de richting van het kanaal. Om niet de hele weg hetzelfde te lopen gaan we door het bos aan de andere kant van het kanaal terug in de richting van de bushalte.

Ps. niet de mooiste wandeling om te volgen.

Facebooktwitter