Afstand: 5 kilometer

Waar: Rijssen (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: Biesterij, 7461 PG Rijssen

Samengevat: Een korte wandeling door de bossen van landgoed ‘de Biesterije’. Langs oude bomen, een lanceerinrichting (of wat er nog van over is) uit de Tweede Wereldoorlog, een paar vennetjes en een stukje heide.

Beoordeling: 7,5

Net voor het asfalt ophoudt en het zand begint, is er ruimte in de berm om de auto te parkeren (let op: geen ruimte voor 6 auto’s of meer). Na een snelle schoenwissel kan de wandeling van start gaan, het brede zandpad op. Op het landgoed vind je nog een oud productiebos.

Eenmaal goed op gang trekt de wandeling langs het ‘Wakelveldje’. Op dit veld staan jeneverbesstruiken van meer dan honderd jaar oud die als natuurmonument zijn aangemerkt. Verder wandelend gaat de route langs een gemetselde put. Dit is het enige herkenningspunt van de V1-lanceerbaan die hier aan het eind van de oorlog gebouwd is.

De route verlaat het brede zandpad en volgt een smaller bospad verder door het groen langs een paar goed verscholen vennetjes. Nog meer bospaden (even goed uitkijken want een deel van de wandeling gaat over het mountainbike pad) en nog een paar kleine vennetjes, voor de route met een omtrekkende beweging weer in de richting van het beginpunt begint te trekken.

Nog een paar brede bospaden, gevolgd door een klein stukje fietspad voor het pad in de richting van de parkeerplaats weer gevonden wordt.

Even goed de schoenen uitschudden want er is onderweg toch ongemerkt een hele landing zand geschept.

Algemeen oordeel van de groep: een prima korte wandeling door het bos. Het gebied leent zich niet direct voor een heel lange wandeling, tenzij de Markeloseweg wordt overgestoken. Maar dat is voor eventueel een andere keer.

Ps. onderweg geen terras tegen gekomen voor een pauze, maar genoeg mooie plekjes om een alternatieve zitplaats te maken en van een meegebracht hapje en/of drankje te genieten.

Facebooktwitter