Afstand: 5 kilometer

Waar: Cwmcarn (Wales)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: Visitor Center Cwmcarn Forest, NP11 7FA Cwmcarn

Samenvatting: Een korte wandeling, met een paar dubbelingen door het groen. Startpunt is het bezoekerscentrum van Cwmcarn Forest. Viel al met al een beetje tegen omdat een aantal wandelpaden afgesloten was. Wel weer bluebells, als een kleine pleister op de wond.

Beoordeling: 6

Cwmcarn Forest staat op de lijst van bossen waar bluebells in het voorjaar uitbundig staan te bloeien. Dus het adres in de navigatie gezet en op pad gegaan. Blijkt dat niet elk adres in Wales een doorslaand succes is om met de navigatie te vinden. Na een paar omtrekkende bewegingen toch de parkeerplaats gevonden  (en een kort gesprek met de wandelaars die dachten dat de auto helemaal uit Nieuw-Zeeland kwam) op pad voor de eerste wandeling van de dag.

Langs het bezoekerscentrum en over de verharde weg volgt de route het riviertje stroomopwaarts. Het is even zoeken naar het bospad om met uitzicht op de bluebells verder heuvelop te wandelen.

Bij het klaphek waar de route de steile klim naar de top zou moeten maken, wordt de weg versperd door een afzetting. Blijkt het pad afgesloten te zijn wegens boswerkzaamheden. Nog even twijfelen of burgerlijke ongehoorzaamheid een verstandige keuze is, maar ‘better safe than sorry’ en dus maar draaien en het pad weer in de richting van het bezoekerscentrum volgen.

De weg terug trekt langs het oude rad van de mijn en het informatiebord. Na de korte geschiedenis les gaat de wandeling verder over het asfalt en wordt zonder al te veel inspanning het bezoekerscentrum weer bereikt.

Omdat het nog net te vroeg is voor koffie, wordt besloten er nog een klein lusje aan vast te plakken. Nog een paar wandelpaden afgestruind, maar dan is het toch echt tijd voor koffie.

De wandelgroep is het eens: niet de locatie met de meest indrukwekkende hoeveelheid bluebells en de wandelpaden waren (voor vandaag) wat beperkt. De combinatie met het bezoekerscentrum met de geschiedenisles maakt het totaal tot net een voldoende.

Ps. een deel van de paden die op de kaart staan zijn paden voor mountainbikers waar in principe niet gewandeld mag worden (ook niet echt verstandig met de snelheid van fietsers die de heuvel af komen vallen). Toch moeten er ergens in het groen meer wandelroutes verstopt liggen.

Facebooktwitter