Afstand: 4 kilometer

Waar: Curbar (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Deze korte wandeling gaat over het randje van de rotspartijen. Voor waaghalzen mooie klimpartijen en mooie fotomomenten. Door het bos terug.

DSCF1397

Als warmloper voor vandaag staat er een korte wandeling op het programma. In Curbar is een wandelroute die over het randje van de rotsen gaat. Bij mooi weer levert dat mooie vergezichten op.

Het begin van de wandeling ligt bijna op de top van de heuvel. Dus de meeste hoogtemeters maken we vanmorgen met de auto. Nog een paar meters klimmen via de weg voor de route linksaf slaat het ‘moorland’ op. Hier voelen we gelijk dat de wind een stuk frisser is dan de afgelopen dagen en jammer genoeg liggen de handschoenen nog op de keukentafel in het huisje. Daar hebben we nu dus niet veel aan.

DSC_0784

Net veel verderop komen de eerste rotspartijen al inzicht en zijn de waaghalzen in de groep niet meer van een klimpartij af te houden. Zo gaat het een een hele tijd duren voor we het eind van de wandeling hebben bereikt.

Omdat het niet heel helder weer is (gelukkig nog wel steeds droog) beperken de vergezichten zich tot ongeveer de eerste vallei.

Veertien klimpartijen verder hebben we dan toch eindelijk het verste punt van de wandeling bereikt en ondanks het frisse windje hebben de meeste wandelaars het (angst)zweet wel op de rug staan.

DSC_0810

Gelukkig gaat de terugweg van de route onderlangs door het bos, een stuk veiliger wat betreft de afgronden, maar toch wel goed uit blijven kijken voor gladde stenen. Het pad door het bos gaat vooral heuvelaf. Aan het eind van het bospad hebben er een paar nog energie genoeg over voor een eindsprintje naar de parkeerplaats.

Ps. geen inspannende wandeling wat afstand betreft, maar een prima rondje om warm van de worden.

Facebooktwitter