Afstand: 15 kilometer

Waar: Utrecht (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: Centraal Station Utrecht

Samengevat: Een lange wandeling, door de historische binnenstad, langs Nijntje, door een hele verzameling parken en langs de Sterrenwacht.

Beoordeling: 7

Vandaag staat een wandeling langs een deel van de parken in Utrecht op het programma. De wandelgroep verzamelt onderaan de roltrap bij het Centraal Station. Het eerste deel van de wandeling gaat langs historische panden en de grachten. Bij ‘Nijntje pleintje’, wandelt de groep in de richting van het Griftpark.

Na het groen van  de natuurkern in het Griftpark volgt er nog een stukje binnenstad langs de gracht in de richting van de Berenkuil. Bij het stoplicht is het even tot tien tellen voor het licht op groen gaat en de oversteek naar Bloeyendael gemaakt kan worden. Het park is in de jaren zeventig aangelegd in de vroegere Johannapolder. De paden tussen het hoge gras bieden een paar keer uitzicht op het water met hier en daar een verzameling waterlelies.

Aan de andere kant van het park gaat de route onder de weg door naar een kleine groenstrook met een bijzonder naam: de zilveren schaats.  Via een bruggetje en een pad door het groen komt de wandeling uit bij het Rosarium, waar een hele verzameling rozen in bloei staat.

Na het rondje met een neus vol rozengeur gaat het in de richting van het Wilhelminapark. Via het standbeeld van koningin Wilhelmina gaat de route over de Maliebaan (met uitzicht op het Spoorwegmuseum) naar Lepelenburg. Vandaag geen band die vrolijke noten ten gehore brengt dus gaat de wandeling stug verder.

Via de ‘bevrijdingsboom‘ en de  Sterrenwacht, volgt de route het pad langs de gracht terug in de richting van het station.

De wandelgroep is het erover eens: afwisselende wandeling met mooie stukjes groen, maar wel veel stad.

Facebooktwitter