Afstand: 3 kilometer

Waar: Castleton (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: een korte wandeling met een glibberige afdaling. De wandeling was niet de mooiste, maar het landschap maakt veel goed.

DSC_0775

Vanmorgen hebben we een wandeling in Hope gemaakt. Omdat deze wandeling precies zo lang was als de beschrijving had beloofd, hebben we nog tijd over voor een korte wandeling in Castleton.

Het is maar een klein stukje rijden van Hope naar Castleton en zo buiten het wandelseizoen is er makkelijk een parkeerplaats te vinden. We laten de paraplu maar in de auto. Vanmorgen zijn we er wel achter gekomen dat er vandaag te veel wind staat om een paraplu te gebruiken zonder dat die binnen drie tellen in stukken is geblazen. Als het gaat regenen moet de jas ons maar droog houden.

Vanaf de parkeerplaats wandelen we eerste een stukje langs de weg. Bijna tot aan het punt waar de heuvels weer behoorlijk de lucht in gaan (mocht je even genoeg van wandelen hebben, je kunt hier ook een boottochtje door de tunnels in de heuvels maken. Omdat het vandaag mooi herfstweer is kiezen we voor de wandelschoenen).

 

DSC_0779

We volgen het wandelpad door de velden dat wel gestaag omhoog klimt, maar ook weer niet zo steil is dat je bijna achterover slaat. Ook  nu staan we een paar keer extra stil, niet alleen om foto’s te maken maar vooral om van de omgeving te genieten.

Na een half uurtje lopen komen we bij een hek uit en blijkt de route een scherpe bocht te maken en aan de terugweg te beginnen. Even tijd voor groepsoverleg. De stemming is al snel beslist, we gaan via de korte weg terug naar de auto. De meters naar boven, maar vooral naar beneden zitten nog zwaar in de benen. Deze route is niet echt favoriet, dus is terug naar de auto een goed alternatief. Dan zijn we ook op tijd terug in Bakewell, waar een tea room nog op ons wacht.

DSC_0780

Nog een laatste foto gemaakt en dan kan er begonnen worden aan de afdaling. Dat blijkt nog niet zo eenvoudig te zijn. Een deel van de afdaling gaat onder de bomen door waarvan de takken zo laag hangen dat een gemiddelde Nederlander van 1 meter 80 er niet echt onder door past. We komen zonder kleerscheuren onder aan de afdaling uit en maken het rondje voor vandaag af. Bij de auto wisselen we de wandelschoenen voor de gewone. Tijd voor coffee and walnut cake respectievelijk een kopje echte Engelse thee.

Ps. de wandeling van vandaag is niet onze favoriet, maar Castleton staat zeker nog op het lijstje om terug te komen voor een andere wandeling. De omgeving nodigt zeker uit voor een wandeling.

 

Facebooktwitter