Afstand: 12 kilometer

Waar: Ommen (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: Station Ommen, Stationsweg 35, 7731 AT Ommen

Samengevat: Afwisselende wandeling in de omgeving van Ommen, via ‘Landgoed Eerde’ over het brede zandpad met uitzicht op ‘de Regge’ en net voor de finish over ‘Landgoed Het Laar’.

Beoordeling: 7

Strak volgens dienstregeling vertrekt de wandelgroep van het plein voor het station van Ommen, voor een wandeling door het Vechtdal. De route steekt het spoor over en volgt de weg links af, in de richting van de velden. Met asfalt als ondergrond lukt het om een redelijk wandeltempo te halen en is er nog genoeg tijd om de omgeving te bekijken. In Besthmen slaat de route van de verharde weg af en volgt het zandpad in de richting van het bos.

Stug het bospad volgend tellen de wandelkilometers gestaag op. Er wordt een korte oversteek over ‘Landgoed Eerde’ gemaakt voordat de brug over de Beneden Regge bereikt wordt. Na het oversteken van de brug slaat de route rechtsaf en volgt het brede pad met uitzicht op het water.

Het pad langs de rivier is mooi vlak, dus met weinig inspanning wordt er verder gewandeld. De zandpaden worden regelmatig onderbroken door stukken over de verharde weg. Bij ‘Landgoed Het Laar’, dat in de 17e eeuw vooral dienst deed als jachtslot,  volgt de route de verschillende bospaden langs een paar waterwerken in de richting van het landhuis.

Vanaf het landhuis kan de wandelaar binnendoor steken terug naar het station, maar de route van vandaag maakt nog een kleine omtrekkende beweging in de richting van Ommen.

Met een korte laatste blik op het water volgt de route de weg door de woonwijk terug in de richting van het station.

Terug op het plein voor het station wordt de wandeling nog even kort besproken. Conclusie is dat het geen slechte wandeling is maar dat er route wel veel de verharde weg volgt, terwijl er wellicht alternatieven waren geweest.

Ps. onderweg geen terras voor een koffiepauze, maar wel een paar bankjes met uitzicht op de omgeving. Op het station is wel een ‘stationsrestauratie’.

Facebooktwitter