Afstand: 10 kilometer

Waar: Bakewell (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: De wandeling gaat deels over de ‘Monsal trail’ inclusief stop bij de tea room bij voormalig Hassop Station. Het tweede deel van de wandeling gaat via de velden en Ashford-in-the-water terug naar Bakewell.

DSCF1341.jpg

De dag begint met een grijze lucht. Omdat het nog wel droog is besluiten we het erop te wagen en een wandeling richting Ashford-in-the-water te maken. Even de kaart bekeken en het lijkt een niet te lange wandeling te zijn. Dus vol goede moed op pad.

Vanuit het centrum van Bakewell is the Monsal Trail snel te vinden. Het inlopen gaat dus eenvoudig. Helemaal als het Hassop station weer inzicht komt. Omdat het vandaag een stoptrein is besluiten we een stop bij de tea room te maken. De victoria sponge is weer geweldig.

Na de stop, voorzien van genoeg energie, gaat de wandeling eerst nog een stuk over de voormalige spoorroute. Bij het wandelbord richting Ashford-in-the-water verlaten we de trail en gaan we verder door de velden. Hier zijn weer een paar stiles te overwinnen. Het pad gaat nu vooral heuvel af (blijkbaar zijn we toch ongemerkt meer geklommen dan gedacht).

DSCF1336

De route maakt een slinger door het dorp, steekt de doorgaande weg over en gaat dan verder langs de rivier. Dan komt er toch nog een overwacht klimmetje. Vanaf het hoogste punt is er een mooi uitzicht op de rivier en het watervalletje. Ondertussen staat de teller van de wandeling op al 8 kilometer en het eind is nog niet in zicht. Omdat teruggaan ook niet een optie is, toch maar doorgelopen (hier en daar zijn wat protesten te horen).

Uiteindelijk wordt toch Bakewell bereikt. De keuze om langs de weg te lopen of toch maar een steile klim door het bos te maken en via het groen naar het centrum te lopen. We kiezen voor het laatste ( de klim met alle natte bladeren is behoorlijk glad, maar gelukkig komen we zonder kleerscheuren en blauwe plekken boven).

DSCF1345

We steken het voetbalveld van de school over (hoewel er op dit schuine veld niet tegen de bal geschopt hoeft te worden om een doelpunt te kunnen maken) en bereiken, met meer kilometers afgelegd dan bedacht, dan toch het eindpunt van de wandeling.

 

Facebooktwitter