Afstand: 7 kilometer

Waar: Elton (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een wandeling uit een boekje die heel anders is uitgepakt. Wel lekker door de de weilanden rond Elton gestruind.

DSC_0660

Voor vandaag hebben we een wandeling uit het boekje ‘Short walks in the Peak District’  uitgezocht. Nummer 13, ‘Elton & Robin Hood’s Stride’ (commentaar voor vertrek is nog wel dat het niet goed kan gaan met zo’n nummer, maar wie maakt zich daar nu druk over? De zon schijnt dus wat wil je nog meer?). De auto geparkeerd in Elton en vanaf de kerk de route gevolgd. Het eerste gedeelte van de wandeling gaat vooral heuvelaf, dus dat is goed te doen. Als snel is er de eerste stile in zicht. Soepel wordt deze nog overwonnen, en de weg kan vervolgd worden. Verder heuvel af, over een paar stiles en bij de weg rechtsaf slaan. Alles duidelijk op de kaart weergegeven.

DSCF1301

Nog een paar stiles verder de kaart nog eens goed bekeken. En waar we dachten halverwege de route te zijn, blijkt dat we bijna van de kaart afvallen, zo ver zijn we van de route afgedwaald. Gelukkig staat het wandelpad dat we blijkbaar volgen nog wel op de kaart en kunnen we met een paar bochten in ieder geval weer in de richting van Elton komen.

DSC_0646

We lopen door verschillende velden heen, nemen nog (net iets minder soepel) een paar stiles, ondertussen de tel kwijt hoeveel we er hebben overwonnen. Het houdt wel de moed er in.

Als we Elton net iets verder kunnen zien liggen, moeten we een veld door met een paar stieren. Lijkt niet de beste optie voor het vervolg van de wandeling. Na kort overleg, besluiten we het veld over te slaan en de weg te volgen. Iets verder op vinden we weer een voetpad. Via dit pad kunnen we de vallei oversteken en komen we in Elton uit. De route is volledig anders geworden dan gepland, maar toch bijzonder om te zien hoe de beschrijving passend gemaakt kan worden. Maar met behulp van ons gps-apparaat hebben we er een mooie route van kunnen maken en het startpunt terug kunnen vinden.

Facebooktwitter