Afstand: 11 kilometer

Waar: Putten (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: station Putten, Stationsstraat 127, 3881 AC Putten

Samengevat: een minder boeiende wandeling vanaf het station Putten. Veel verharde weg, minder dan een kilometer zandpad en weinig gedenkwaardige uitzichten.

Beoordeling: 6

Terwijl de achterlichten van de trein nog zichtbaar zijn, gaat de wandeling van start op het perron van het station van Putten. Vol goede moed wordt de weg gevolgd met uitzicht op groene weides met een verzameling rood-bont vee en akkers waar het mais ondertussen ruim boven kniehoogte staat.

Na het groen volgt al snel weer het rood en bruin van de woonwijk. Het is even stug doorwandelen voor de rand van de bebouwde kom wordt bereikt en er weer het groen van de weilanden het blikveld vullen.

Via een hele verzameling verharde wegen trekt de wandeling door het buitengebied rond Putten. Met ruim vijf kilometer wordt het eerste (en zoals aan het eind van de wandeling wordt vastgesteld ook het enige) zandpad bereikt.

In de schaduw van de bomen trekt de route verder en binnen een mum van tijd wordt de schaduw van het stukje bos achter gelaten en wordt de verharde weg weer bereikt. Een klein stukje nog door de velden voor de bebouwde kom weer ingewandeld wordt.

Bij het park slaat de route nog een keer rechts af. Zelfs in het park gaat de route vooral over verharde paden. Na het park gaat de wandeling weer verder door de woonwijk. Bij de richtingaanwijzer met daarop ‘Station’ vermeld is het besluit snel genomen: er wordt gekozen voor de binnenbocht en in een korte lijn naar het station te wandelen.

Vlak voor het station nog even stilstaan bij het oorlogsmonumentOktober 1944‘, voor het laatste stukje van de wandeling wordt afgelegd.

Ondanks dat het voor de wandelaars niet helemaal een verrassing was (het vooraf bekeken kaartje liet wel heel veel bebouwde kom zien), viel de hoeveelheid steen onderweg behoorlijk tegen. Afgezien van minder dan een kilometer zandpad ging de wandeling, ook in het buitengebied, vooral over asfalt. De wandeling verdient daarmee een plaatsje in de lijst met saaie wandelingen.

Ps. onderweg geen terras om de verveling van de wandeling te doorbreken met een kopje koffie. Een bankje (halverwege de wandeling) is het alternatief. Wel handig om dan wat te drinken in de rugzak mee te nemen.

Facebooktwitter