Afstand: 5 kilometer

Waar: Laag Zuthem (Nederland)

Gpx bestand: hier beschibaar

Samengevat: Een wandeling eerst over het landgoed Colckhof en daarna over landgoed Den Alerdinck. Twee verschillende landgoederen, samen in een wandeling.

 

P1010088

De tweede dag van het wandelprogramma ‘vijf dagen – zes provincies’ staat vandaag een wandeling in Overijssel gepland, de tweede provincie in de rij. Gekozen voor een wandeling met een beetje historie en veel natuur. Een parkeerplaats voor de auto gevonden, net door het hek van landgoed Den Alerdinck in Laag Zuthem.

Vanaf hier steekt de route eerst de weg over in de richting van landgoed Colckhof. Besloten wordt niet de uitgepijlde route te volgen, maar op goed geluk op pad te gaan. Een bruggetje in de wandeling doet het altijd goed. In de eerste twee kilometer zijn er vier bruggetjes overgestoken, een mooie score.

P1010091

Een mooi recht stuk over het fietspad langs ‘de nieuwe wetering’. Wel oppassen voor de laag overvliegende  fietsers. Je hoort ze niet aan komen en voor je het weet zijn de vouwen uit de wandelbroek gereden. Nog een paar omzwervende bewegingen door het bos en dan de doorsteek naar Den Alerdinck. Het plan was om een stukje de achter het landgoed te wandelen (als onderdeel van Salland wandelnetwerk), maar een loslopende herder weet vast niet dat wandelaars zijn toegestaan en dus maar een iets andere route bedenken.

Gelukkig zijn er genoeg zandpaadjes zonder wild uitziende honden om op het gemak de wandeling voort te kunnen zetten. Op goed geluk weer een pad uitgezocht en verder gewandeld. Aan het eind van het pad steekt de wandeling het park weer in en gaat langs de verschillende waterpartijen, inclusief een klein klimmetje.

P1010108

Nog een paar keer links en rechts en dan wordt de parkeerplaats weer bereikt. Lekker gewandeld en tijd voor een kleine pauze (appel en wat te drinken). Genoeg energie voor nog een wandeling.

Ps. onderweg kom je geen gelegenheid tegen voor koffie met gebak. Mocht je toch een langere wandeling willen lopen, dan kan ‘de paden op, de lanen in’ gecombineerd worden. Voordeel is dat je de picknick in de auto achter kunt laten en aan het eind van het eerste rondje op een kleedje kunt picknicken zonder alles de hele wandeling op de rug mee te sjouwen.

Facebooktwitter