Afstand: 4 kilometer

Waar: Wezep (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een korte wandeling met veel groen (in ieder geval in deze tijd van het jaar). Lange rechte stukken door het bos en een smal padje dat dood lijkt te lopen maar stug doorgewandeld. Prima rondje om uit te waaien.

P1010200

Wat te doen op een zondagmiddag (maar elke andere dag van de week eigenlijk ook) als de buienradar aanhoudende buien voorspelt, maar de onrust wat toeslaat? Op goed geluk toch maar de wandelschoenen ingepakt en op weg gegaan voor een kort rondje. Met de zon nog in zicht gekozen voor Wezep. Net buiten Wezep kunnen we nog een rondje beginnen. Het is op de kaart een niet te ingewikkelde route dus dat moet te doen zijn zonder te verdwalen.

Niet ver van het startpunt gaat de route het bos in, een lang recht pad. Mooi tempo en genoeg gelegenheid om van de omgeving te genieten. Dit keer slaan we de vijverpartij met de waterlelies over en gaan rechtsaf door het veld. Bij de stile is het kiezen: over het hek heen of toch er maar langs. Het wordt de makkelijke optie: langs het hek. Links af en weer een recht stuk.

Dan is een smalle paadje aan de rechterhand te zien. Geen bord van verboden toegang of doodlopende weg, dus kiezen we voor de variatie op het rechte stuk en slaan het smalle pad op. Het gaat een heel stuk goed tot er ineen geen pad meer te zien is. Even goed kijken maar dan is er toch een soort van paadje te zien net aan de andere kant van een droge sloot. Even springen en dan kan de wandeling voortgezet worden. Dat is toch wel wat optimistisch ingeschat. De begroeiing wordt snel dichter en het is goed zoeken naar het pad. Nog een paar (bijna) overgroeide bruggetjes en dan wordt toch gelukkig weer de weg bereikt.

P1010204

Het is even goed kijken maar dan blijkt toch het slot open te zijn en kan door het hek heen de wandeling voortgezet worden. Weer een lang recht stuk. De blik kan hier op oneindig. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen om het landschap in je op te nemen. Het tempo van deze wandeling ligt voor ons laag genoeg om alles op het gemak te bekijken.

P1010207

Aan het eind van het lange zandpad hebben we eigenlijk ook direct het eindpunt van de wandeling bereikt. De benen zijn lekker gestrekt en de haren uitgewaaid.

Ps. onderweg is er geen mogelijkheid om wat te eten of te drinken, maar het is ook geen lange wandeling.

Facebooktwitter