Afstand: 360 meter

Waar: Dalsnibba (Noorwegen)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: parkeerplaats aan de voet van de trap naar het uitkijkpunt

Samengevat: een korte klim via de trap naar het uitkijkplateau. Het hoogste punt dat met de auto bereikbaar is, met uitzicht over het Geiranger fjord.

Beoordeling: 7,5 (met name voor het uitzicht)

Onderweg naar Geiranger staat er voor de wandelaars nog een wandeling op het programma: de sky walk bij Dalsnibba. Klinkt indrukwekkend:  ‘een wandeling in de lucht’. Aan de voet van de klim blijkt dat het eerste deel nog gewoon met de auto gemaakt kan worden (bij de slagboom staat niet dat je niet naar boven kunt wandelen, maar op zowel de heen- als de terugweg geen wandelaar gezien. Wel twee moedige fietsers die op een vol bepakte fiets naar boven reden. Je vraagt de dan toch wel af hoe hard dat naar beneden moet zijn gegaan).

En het is ook maar de vraag of wandelen naar de top ook echt leuk zou zijn geweest. De weg met alle bochten is soms net breed genoeg voor twee bussen om elkaar te passeren. Een wandelaar erbij had dan op z’n minst een paar platte tenen opgeleverd.

Net voor de top, bij de eerste parkeerplaats, worden dan toch de wandelschoenen in stelling gebracht om de laatste paar honderd meter, via de trap, naar het uitkijkpunt te maken. Mooie uitzichten over het diepe dal, maar zelfs voor iemand met een milde vorm van hoogtevrees, is het te doen.

Eenmaal op het plateau is er het even zoeken naar een plaatsje bij de reling voor het uitzicht op het veel lager gelegen fjord. Even goed kijken en dan is zelfs de slingerende weg het fjord weer uit ook al te zien. Dat je best hoog staat verraadt ook de sneeuw die bijna op ooghoogte ligt.

Na een klein rondje over het plateau inclusief alle voor de hand liggende foto’s is het tijd om de auto weer op de zoeken en via slingerweg weer af te dalen naar de doorgaande weg in de richting van Geiranger.

Al met al geen indrukwekkende hoeveelheid wandelkilometers, maar dat wordt meer dan goed gemaakt door het uitzicht.

Ps. vanaf de doorgaande weg gaat er een tolweg naar het uitkijkpunt. De smalle weg met een hele verzameling (haarspeld)bochten is al een uitdaging op zich. Vandaag niet de meest zonnige dag maar de aangemeerde cruiseschepen waren bijna 1500 meter lager als speelgoedbootjes nog goed te zien.

Facebooktwitter