Afstand: 6 kilometer

Waar: Afferden (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: De wandeling vanuit Afferden gaat in de richting van het Maasdal. Een paar slingerbewegingen over de hei. De grootste uitdaging van de wandeling is het overstapje met schrikdraad.DSC_0152

Vandaag iets verder van huis, helemaal in Afferden en het Maasdaal. De routebeschrijving die ik op het internet gevonden heb, begint in het centrum van Afferden. Parkeren vlak bij de kerk is geen probleem.

Door de bebouwde kom is het soms even zoeken hoe de wandeling precies loopt, maar het lukt om toch om het klaphek aan het begin van het wandelgebied te vinden. De waarschuwing ziet er indrukwekkend uit. Maar met een fototoestel in de aanslag moet het toch goed komen.

DSC_0157

Het zandpad gaat eerst een stukje over de hei, inclusief een klein klimmetje. Bovenop de heuvel een mooi punt om van het uitzicht te genieten. Nog een klein eindje over de hei voor het klaphek wordt bereikt met een bijzondere uitnodiging: koffie en appeltaart altijd een goed idee. In dit geval moet er nog wel even een stukje voor gewandeld worden.

Het zandpad loopt precies op de rand van het bos en de hei. Om terug te komen moet de andere kant van de hei bereikt worden volgens de gps. Op zich geen probleem totdat het pad wordt versperd door een schrikdraad.

DSC_0167

Met een soepele beweging over het op het schrikdraad gekomen. Gelukkig stond er wel een hulpje zodat het niet te lastig was om het evenwicht te bewaren. Nog een klein stukje wandelen voor het klaphek weer bereikt wordt. Ondanks het waarschuwingsbord aan het begin van het wandelgebied ben ik onderweg geen indrukwekkende beesten tegen gekomen. Met de gps in de hand is het eenvoudig om de uitgang van het wandelgebied terug te vinden.

Het laatste stukje door de bebouwde kom waar de wandelschoenen weer geruild kunnen worden.

Ps. Het eerste en laatste deel van de wandeling (door de bebouwde kom) is minder boeiend. Eenmaal in het wandelgebied van Staatsbosbeheer wordt het mooier. Jammer genoeg te laat voor de koffie met appeltaart. Maar het uitnodigingsbordje halverwege de wandeling is een van mijn favorieten.

Facebooktwitter