Afstand: 6 kilometer

Waar: Elburg (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een bijzondere wandeling, langs drie landgoederen en de tuinen van A. Vogel. De wandeling kan gecombineerd worden tot een langere wandeling.

DSC_0105

De wandeling van vanmorgen was een mooi begin, ben nu wel benieuwd hoe het tweede deel van de wandeling is.  Omdat er vandaag nog tijd is, besloten om dan ook maar gelijk vandaag deel twee van de wandeling te doen. Voor het tweede deel van de wandeling gaat er versterking mee.

De auto geparkeerd op het punt waar ik vanmorgen afgeslagen ben (Jukweg). Er is hier in de berm net ruimte voor twee auto’s. Vanaf de parkeerplaats gaat de wandeling in het verlengde van de verharde weg, ondertussen een zandpad geworden, verder.  Het tweede landgoed, “Schouwenburg”, wordt overgestoken. Als we de andere kant van het landgoed bereiken, moeten we de weg richting ‘t Harde overteken, “de Zwaluwenburg”. Dit is het derde landgoed van de wandeling. Aan het begin van dit landgoed liggen ook de bloementuinen van A. Vogel. Deze tijd van het jaar staan er nog veel bloemen in bloei. Een mooi contrast met al het groen van de bomen.

DSC_0106

De wandeling gaat rechtsaf, de brede zandweg op (nog even getwijfeld het pad aan de rand van de bloementuin te nemen, dit pad komt aan het eind ook op het brede zandpad uit).

Het pad ziet er eindeloos uit en het kost dan ook een paar stappen om het eind te bereiken. We besluiten niet het hele pad uit te lopen, maar kiezen voor een variatie op de uitgestippelde route. Via een slingerend zandpad lopen we verder. Hier en daar komen we nog langs bloemenvelden.

DSC_0107

Het slingerpad komt weer uit op een breed recht zandpad. Weer alle ruimte om breed over het pad te wandelen. Na een klein stukje besluiten we tot weer een variatie op het lange rechte zandpad en slaan links af een smaller bospad in. Op de gok dat het pad de goede kant op gaat, volgen we dit pad. Op de t-splitsing even tijd voor een discussie. Links of rechts af. Rechtsaf wint. Aan het eind weer linksaf en dan komt de auto al weer bijna in zicht. Het laatste stukje gaat nog over een zandweg.

De wandeling kan ook bij landgoed “Zwaluwenburg” begonnen worden. Hier is meer parkeergelegenheid. De wandeling gaat dan eerst over het landgoed, dan richting Elburg en komt dan terug.

Ps. de wandeling kan gecombineerd worden met “Rondje Elburg, deel 1” tot een wandeling van 13 kilometer

Facebooktwitter