Afstand: 5 kilometer

Waar: Hattem (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een gezellige lunch en een mooie wandeling door het bos. Gestart (en geëindigd) bij “Herberg Molecaten”. De hele route gaat over zandpaden.

DSC_0174

 

Op tijd terug in Hattem van een korte ochtendwandeling voor de afspraak om een lunchwandeling te gaan maken. Net buiten Hattem, op de rand van het bos, ligt “Herberg Molecaten”. Vanaf hier kun je prachtig door de bossen zwerven en eindigen op het terras voor wat te drinken of te eten.

Het is prima wandelweer, en zonder route in het hoofd vertrekken we vanaf de parkeerplaats. Er zijn verschillende mogelijkheden. We kiezen voor het smalle bospad. Vanaf hier gaat onder de bomen door, over een bruggetje en langs een klein beekje. Via een mooie laan met aan beide kanten stevige bomen, gaan we verder via een klein bospad en langs de “spaanse graven“. Een verschansing uit de tijd van de spaanse bezetting. Vanaf hier nog een bruggetje oversteken (aan een kant maar een leuning, dus niet te ver op het randje lopen) en een paar treden omhoog klimmen.

DSC_0179

Bij elk kruispunt of smal paadje dat we zien besluiten we wat we doen. Zo wordt het een hele slingerwandeling door het bos. Hier en daar gaat het steil omhoog, maar omdat het allemaal zandpaden zijn, is het goed te doen. Zo nu en dan kiezen we een smal bospad op goed geluk. Zo moeten we zo nu en dan even goed kijken waar we ondertussen zijn beland. Maar gelukkig komen we weer op een bekend punt uit en kunnen we met een gerust hart verder lopen.

DSC_0181

Na verschillende omzwervingen komen we op het pad uit dat weer bij het startpunt uit komt. Nog even bedenken of het terras of bospad wordt. Het wordt het terras. Tijd voor de lunch.

Ps. lekker in het zonnetje op het terras de lunch gegeten.

Facebooktwitter