Afstand: 6 kilometer

Waar: Zwolle (Nederland)

Samengevat: een afwisselende wandeling door twee stadparken en uitzicht op de IJssel.

DSCF1173

Vandaag lekker gegeten bij “Vivendi” in Zwolle. Om het eten te laten zakken gekozen om nog een klein rondje om de kerk in Hattem te maken, dus nog een wandeling voor de boeg.

“Vivendi” is gevestigd aan de voet van “de Peperbus” en hoewel er vandaag al weer heel wat water naar beneden is komen vallen, laat de zon zich toch nog even zien. Volgens buitenradar blijft het ook de komende twee uur droog, dus met een beetje geluk kan de oversteek van de Peperbus naar de Dijkpoort zonder regenjas gemaakt worden.

De avondzon op de toren zorgt voor bijzondere plaatjes, maar het is ondertussen bijna half negen dus tijd om in beweging te komen. Een ding is wel zeker: een deel van de wandeling zal in het donker gewandeld worden. Vanaf het beginpunt wandel ik richting “Park Eekhout”, een klein park in het centrum van Zwolle, maar ik vind het een bijzonder park. Het is al meer dan 150 jaar een groene plek midden in de stad.

DSCF1175

Vanaf het park wandel ik richting de IJssel. Voor vertrek had ik nog op google de route bekeken. In plaats van voor de hand liggende weg langs de Willemsvaart, oppert google het pad door het “Zwolse bos”. Ondertussen is het al aardig beginnen te schemeren, maar gelukkig niet te donker om de doorsteek door het bos te maken (er is geen straatverlichting in het bos). Onder de bomen is goed te merken dat er behoorlijk wat water gevallen is de afgelopen tijd. De paden zijn behoorlijk nat. Er steekt nog een minikikker over, gelukkig is hij snel genoeg om niet onder de voet gelopen te worden. Het pad dat op de grens van het park loopt heeft een paar bijzondere doorkijkjes op het rangeerterrein van de NS. Een verrassende combinatie van groen en techniek.

Aan de andere kant van het bos ligt de IJssel en kan de rode brug overgestoken worden naar de overkant van het water. Ondertussen is de zon onder en is het aardig donker geworden. Maar het fietspad op de brug is goed verlicht. Je moet alleen niet bang zijn voor spinnen, heel grote spinnen. Bij elke lamp heeft een spin een web gemaakt, en omdat de lampen op ongeveer een meter hoogte hangen, loop je er dicht langs. Als je zou willen kun je de spinnen aanraken. Ik krijg er de kriebels van.

Aan de andere kant van de brug, de binnenbocht genomen door via de trap naar beneden te gaan en weer richting de dijk. Langs de dijk wandel ik richting het centrum van Hattem. Na nog even stug doorstappen wordt de binnenstad van Hattem bereikt. Onder “de Dijkpoort” door. Het is de laatst overgebleven poort van de stadsmuur en is een een herkenbaar onderdeel van de skyline van Hattem. Vanaf “de Dijkpoort” is het nog maar een klein stukje naar “de grote kerk”. Als afsluiting van de wandeling nog even een rondje (om de kerk) gemaakt.  Nog even geprobeerd om een foto te maken, maar het is te donker en de flits werkt niet goed. Nog maar een keer terug komen voor de foto.

Ps. een paar weken later nog de foto van de kerk gemaakt. De kerk is net weer uit de steigers, na een grote restauratie. Kan zo weer een paar eeuwen mee.

DSC_0126

Facebooktwitter