Afstand: 9 kilometer

Waar: Hattem (Nederland)

Gpx: hier beschikbaar.

Samengevat: heerlijk gewandeld door het bos en de uiterwaarden. Een goed excuus om een ijsje te gaan eten. Het is een vlakke wandeling.

Vandaag mooi wandelweer. Met de wandelschoenen aan een niet te lange wandeling uitgestippeld van het bos, via de de stad richting de IJssel. De parkeerplaats bij vakantiepark “de Leemkule” is een mooie startplaats. Vandaag is er nog plaats genoeg.

DSCF0815

Met een paar omzwervingen over verschillende bospaden achter de rug, wordt de verharde weg bereikt en gaan we richting de binnenstad. Als we uit de beschutting van het bos komen, is direct de wind goed te voelen. Het waait toch wat harder dan gedacht. Maar de temperatuur is prima. In de beschutting van het bos is het eigenlijk altijd prima wandelen.

Eenmaal in de binnenstad aangekomen is het nog zomers gezellig druk. De verschillende terrasjes zitten behoorlijk vol. We lopen voor de ijscowinkel langs. Er is niet eens een discussie nodig. We gaan een ijsje eten. Altijd een goed idee. Vandaag: framboos met mango.

Na het ijsje verder gewandeld richting de uiterwaarden en “het kleine veer” , een veerpondje voor wandelaars en fietsers. Vandaag is er aan de kant van Hattem bij de theeschenkerij een kleine kunstmarkt. Vanaf een afstandje lijkt het behoorlijk druk maar dat blijken vooral wachtende passagiers voor het veer te zijn. Het aantal leden van de kunstkring die kun werk laten zien is ook beperkt. Omdat de wachtrij voor het veer ons voor vandaag te lang is, besluiten we terug te lopen.

DSCF1165

Met de wind in de rug voelt het gelijk een paar graden warmer. Hoewel het heel verleidelijk was zijn we niet nog een keer gestopt voor een ijsje. Voor de zekerheid de binnenstad links laten liggen. Nadat de stadsmuur uit het oog verdwenen is komt de bosrand weer inzicht. Langs een paar lui in het gras liggende koeien steken we het zandpad weer over een slingeren verder door het bos richting de parkeerplaats.

DSCF1169

Via het klaphek (dat niet uit zichzelf dichtklapt maar een extra zetje nodig heeft) en nog een klaphek komen we aan bij het eindpunt.

Ps. “het kleine veer” vaart niet het hele jaar. Onderweg zijn er verschillende mogelijkheden om wat te eten of te drinken.

Facebooktwitter