Afstand: 6 kilometer

Waar: Hattem (Nederland)

Gpx: hier beschikbaar.

Samengevat: een wandeling vanuit het historisch centrum van Hattem, door de uiterwaarden en weer terug.

DSCF1162

Na al een paar uur naar de druilerige regen te hebben gekeken toch maar besloten om een korte wandeling te gaan maken. Omdat het eigenlijk nog zomer is niet alleen de wandelschoenen maar ook de korte broek aan getrokken.

De wandeling van vandaag start in het centrum van Hattem bij onze favoriete ijsmaker “Tutti Gelati“, dus eerst maar een ijsje gehaald (meer dan 40 smaken ijs maakt de keuze niet altijd gemakkelijk).  Buiten regent het, maar het weer is nooit te slecht voor een ijsje. Vanaf het terras, met uitzicht op de kerk, gaat de wandeling rechtsaf, via de Adelaarshoek en het Daendelspoortje de binnenstad uit.

Na het bruggetje linksaf en bij de t-splitsing weer rechtsaf. Na ongeveer 100 meter wordt de drukke weg overgestoken, Nieuwstad in. Nog een klein stukje bebouwde kom en dan gaat het linksaf de dijk op. Het is vandaag een grijs uitzicht de uiterwaarden in. De regen blijft maar vallen. De wandeling blijft de dijk een eindje volgen, tot aan de rechterkant “Het Geldersch landschap” ingestoken kan worden.

Onder de bomen lijkt het in ieder geval iets minder hard te regenen. Het zandpad slingert wat door de bomen, gaat door een klaphek tot aan een klein stukje heide. Op de t-splitsing links aanhouden (het pad loopt iets naar beneden) en het zandpad blijven volgen. Weer door een klaphek en rechtsaf, aan de linkerhand is de golfbaan te zien. De route gaat weer langs het hek van “Het Geldersch landschap” en slaat dan linksaf de verharde weg op. Aan het eind op de t-splitsing weer linksaf slaan. Voor dorstige wandelaars (en fietsers) staat er op de t-splitsing een water(afs)tappunt en kunnen waterflessen bijgevuld worden. Met al die regen valt het met de dorst nu wel mee.

De weg verder volgen en de sluis oversteken. Omdat de regen nu toch wat harder naar beneden komt vallen geen interesse om bij de sluis te kijken of op het bankje even uit te rusten. Vanwege de weersomstandigheden besluiten we de route in te korten en na het oversteken van de sluis linksaf te slaan het fietspad op.

DSCF1159

Het fietspad loopt langs het “Apeldoorns kanaal”. Voordat het fietspad weer linksaf gaat en het water oversteekt, gaat de wandeling rechtsaf en de dijk af. Het verharde pad gaat over in een grindpad en blijft het kanaal volgen (het kanaal blijft aan de linkerhand). Er wordt een bruggetje overgestoken dat door alle nattigheid van de regenbuien nu wel een beetje glad is en hier en daar zelfs kraakt. In de beschutting onder de bomen leek de regen mee te vallen, maar nu de wind vol in het gezicht staat, regent het dubbel zo hard.

DSCF1161

Na een paar bochten komt Hattem weer in zicht. Aan het eind van het pad linksaf de brug over en in de richting van de stoplichten. Via het zebrapad overgestoken en linksaf. Onder een mooie oude kastanjeboom door en dan rechtsaf weer de binnenstad in. Net voor het poortje rechtsaf. Het Kerkplein is bereikt, nu aan de achterkant van de kerk. Langs de kerk gelopen naar de geparkeerde fietsen. Tijd om naar huis te gaan en droge sokken op te zoeken.

Facebooktwitter