Afstand: 3 kilometer

Waar: Bergen (Noorwegen)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: einde van de gondel in Bergen

Samengevat: Een wandeling vanaf de gondel naar de top van Mount Ulriken. Op een zonnige dag fantastische uitzichten over het landschap inclusief Bergen.

Beoordeling: 8

Een bezoek aan de stad Bergen is niet compleet zonder een ritje met de gondel en een wandeling naar de top van ‘Mount Ulriken’. Na het ritje met de gondel naar de top kunnen de veters van de wandelschoenen strakgetrokken worden voor de wandeling.

Het ongelijke pad ligt goed zichtbaar in het groen. Het is vooral opletten waar de voeten neer gezet worden zodat niet te vaak een extra hupje gemaakt hoeft te worden om op de been te blijven. Langzaam maar gestaag gaat vooruit.

Op het kruispunt wordt kort de route besproken. Optie één is een langere wandeling met weinig tijd voor pauzes. Optie twee is een korte wandeling met tijd voor een paar extra pauzes. Met hulp van de Noorse kroon valt de keuze op de korte wandeling. Bij de eerst volgende bocht met een onvergetelijk uitzicht over de omgeving wordt gelijk van de extra tijd gebruik gemaakt om een mooie steen uit te zoeken voor het rustmoment.

Wanneer de foto’s gemaakt zijn is het tijd om ver te gaan. In de stad waar het meer dagen regent dan dat het droog is, zijn er in de route verschillende punten waar het een kunst is om de voeten droog te houden. Na de een paar hink-stap-sprong oefeningen (techniek een drie, effectiviteit een acht) gaat het pad verder naar boven en wordt de top van Mount Ulriken bereikt.

Op de top is er tijd voor een langere pauze om in het zonnetje van de uitzichten te genieten. Na een lange pauze is de wandelgroep klaar voor het laatste deel van de wandeling.

Terug bij de gondel is het tijd voor een koffiepauze. In het restaurant wordt een plekje opgezocht met een wijds uitzicht over het landschap. De groep is direct eens over de wandeling: een mooie, hier en daar uitdagende wandeling. Met de beperkte afstand is het een wandeling die zonder al te grote inspanning te doen is.

Ps. op de top, naast de gondel, is een restaurant voor koffie met wat lekkers (in Noorwegen meestal een wafel). De wandeling kan gecombineerd worden met een ritje op de zipline wat een flitsend tochtje op snelheid door het landschap oplevert.

Op de top zijn verschillende wandelingen te volgen. Vandaag gekozen voor de korte wandeling die naar de top van de berg gaat.

Facebooktwitter