Afstand: 2 kilometer (506 meters dalen)

Waar: Bergen (Noorwegen)

Gpx bestand: hier beschikbaar.

Startpunt: restaurant op de top ‘Mount Ulriken’

Samengevat: Een wandeling vanaf het restaurant op Mount Ulriken, bergaf, terug naar het beginpunt van de gondel.

Beoordeling: 7

Mount Ulriken is een voor de handliggende bestemming voor wandelaars. Een optie is om een retourkaartje voor de gondel te kopen of een enkele reis. Gekozen wordt voor de enkele reis met de gondel, een wandeling naar de top en dan te voet naar beneden.

Na een wandeling via de top van Mount Ulriken en een koffiepauze is het tijd om aan de tweede wandeling van de dag te beginnen. De eerste meters gaan via een paar traptreden direct heuvelaf. Nadat de traptreden overwonnen zijn, gaat de route over het stenen pad steil naar beneden. Gelukkig is er een, welliswaar roestige, leuning die de wandelaars steun geeft.

Op een paar punten maken we even ruimte voor wandelaars die zich een weg naar boven banen. Dat geeft de groep een goed excuus om regelmatig stil te staan en het steeds veranderende uitzicht te bekijken. Tegen de tijd dat de spieren in de bovenbenen beginnen te protesteren door het steile afdalen, wordt de tweede trap bereikt.

De treden zijn behoorlijk ongelijk dus het blijft goed opletten bij het afdalen van de trap. Bij vijftig is de wandelgroep de tel kwijt. Gelukkig blijkt het niet ver meer te zijn voor de laatste tree van de wandeling bereikt.

Het laatste deel van de wandeling gaat over een grindpad en een bospad. Bij de kleine waterval is het pad bijna niet meer te vinden. De laatste drie meter van de afdaling gaat het minst elegant, maar wel effectief. De wandeling wordt afgestempeld bij de ingang van de gondel. Einde van een bijzondere wandeling.

Ps. het is ook een optie om de wandeling naar boven te maken. De vraag is wat zwaarder is, naar boven of naar beneden vallen. De wandeling is te combineren met een wandeling naar de top van Mount Ulriken.

Facebooktwitter