Afstand: 7 kilometer

Waar: Londen (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: Covent Garden, Londen

Samengevat: Een wandeling van de straatartiesten bij Covent Garden en ‘the London transport museum’ dwars door Londen naar Harrods. Onderweg nog een museum en een park voor de nodige afwisseling.

Beoordeling: 7,5 (en een bonus punt voor de thee met taart)

Na een goed ontbijt op een van de terrasjes van Covent Garden is de wandelgroep er weer helemaal klaar voor om een aantal bezienswaardigheden van het to-do lijstje af te strepen.

  • Covent Garden. Straatartiesten fleuren het overdekte winkelplein op. Wanneer winkelen niet de favoriete tijdsbesteding van de hele groep is, is Covent Garden een goed compromis.  Een verzameling van kleine winkeltjes afgewisseld met eettentjes zijn het decor voor zangers, goochelaars met interactieve voorstellingen, living statues, muzikanten en alle andere soorten kunstenaars die je voor kunt stellen.
  • London Transport museum. Voor de liefhebber van musea is er naast de drukte van de kunstenaars de rust in het ‘London transport museum‘.  In tegenstelling tot de National Gallery heb je voor dit museum wel een kaartje nodig. Vandaag besluit de wandelgroep dat het weer te mooi is om binnen te zitten. Dit museum blijft dus nog even op de to-do lijst staan.
  • Trafalgar Square. Via een hele verzameling straten en een paar steegjes maakt de wandelaar de oversteek van Covent Garden naar Trafalgar Square. Het plein met het herkenbare beeld van Trafalgar dat midden in de fontein staat wordt, op de meeste dagen van het jaar opgefleurd door straattekenaars. Ook voor deze beroepsgroep heeft blijkbaar de tijd niet stil gestaan. Natuurlijk is er nog de mogelijkheid om kleingeld achter te laten in de pet, maar een creditcardbetaling is hier ook heel gewoon geworden. Voor wie onder de indruk is van de tekenkunst, kan de artiest via instagram gaan volgen.
  • National Gallery. Zonder kaartje is dit museum te bezoeken. Wie even genoeg buitenlucht heeft gehad (of misschien uit de regen wil komen) staan de deuren van de ‘National Gallery’ open. Eindeloos veel muren zijn volgehangen met ontelbaar veel schilderijen (en dat schijnt dan nog maar een deel van de collectie te zijn). Vanaf het museum is het een kleine oversteek naar het volgende punt van de lijst.

  • Piccadilly Circus. Het plein dat bekend staat om de grote muur van lichtreclames heeft al in diverse films als decor dienst gedaan. Vandaag kan zonder het risico te lopen om als figurant in een film te eindigen het plein over gestoken worden om in de richting van het volgende actiepuntje te wandelen.
  • Oxford Street. Wanneer je nog niet genoeg gewinkeld hebt in Covent Garden, is er altijd nog een van de meest bekende winkelstraten van Londen. In een lange, bijna rechte lijn gaat de route langs de vele winkeletallages.
  • Marble Arche. Aan het eind van de winkelstraat en net voordat Hyde Park bereikt wordt, komt ‘Marble Arch in beeld. Deze voormalige toegangspoort  heeft zijn oorspronkelijke functie ondertussen verloren maar vormt nog steeds een goede fotolocatie.

  • Hyde Park. Via Marble Arche wordt Hyde Park bereikt. Ondanks de bijna oneindige mogelijkheden om over de paden een wandeling te maken wordt vandaag voor de recht-toe-recht-aan oplossing gekozen en gaat het bijna linea recta naar de overkant van het park in de richting van Knightbridge.
  • Harrods. Eindpunt van deze wandeling is het warenhuis. Favoriete afdeling van de wandelgroep is ‘food court’. Een mooie finishplaats van de wandeling.

Ps. recht tegenover Harrods staat een vitrine vol met taartjes. Na een paar uur wandelen door de binnenstad besluit de wandelgroep dat het een goed moment en locatie is om een pauze in te lassen voor thee met taart. Maar ook m een traktatie om mee te nemen en op het gras van Hyde Park op te eten.

Facebooktwitter