Afstand: 3 kilometer

Waar: Londen (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: plein voor ‘the tower of london’, Londen

Samengevat: Korte wandeling door Londen, inclusief de oversteek van Tower Bridge en een bezoek aan Borough market. Onderweg uitzicht op ‘Sky garden’.

Beoordeling: 7

Na een ritje met de dubbeldekker door Londen is de wandelgroep klaar voor een (korte) wandeling langs nog een paar toeristische trekpleisters. Het tempo zit er wel direct in, want vanaf Tower Hill gaat  het heuvelaf richting de rivier.

  • Tower Hill. Vergeleken met eeuwen geleden is het vandaag rustig op heuvel. Waar vroeger executies werden uitgevoerd wandelen er nu vooral toeristen. Vanaf Tower Hill is het maar een paar stappen naar de Tower.
  • Tower. Voor een bezoek aan de eeuwenoude celblokken, zicht op de Engelse kroonjuwelen, en de beroemde ‘beefeaters’, de traditionele bewakers van de Tower. Voor een bezoek aan de Tower is een kaartje nodig. Wie ruim van te voren een bezoek aan Londen gepland heeft, kan proberen kaartjes te reserveren voor het ‘wisselen van de sleutels‘-ceremonie.

  • Tower Bridge. Vanaf de Tower gaat de route richting de Thames. Even een plekje zoeken voor de foto met Tower Bridge op de achtergrond. Na nog een snelle blik op ‘Traitors gate’ gaat de wandeling de trap op. Tussen al het dagelijkse verkeer wordt de oversteek via Tower Brigde gemaakt. Vandaag is gekozen om de voeten stevig op het wegdek te houden, maar voor de durfal, is er de wandeling via ‘the Glass Floor‘ .
  • the Shard. Eenmaal met droge voeten aan de overkant van het water slingert de route in de richting van een van de hoogste gebouwen van de stad. Met al een afspraak om de avond te zien vallen over Londen in de Sky garden, slaat de wandelgroep een trip naar het uitzichtpunt in de ‘Shard’ over.
  • HMS Belfast. Een drijvend museum (en voormalig oorlogsschip) ligt aangemeerd in de Thames. Met nog een redelijk gevuld middagprogramma besluit de wandelgroep, dit museum over te slaan.
  • Borough market. Al dat wandelen maakt hongerig. Borough market is een uitgelezen plek om bij een van de vele marktkraampjes een snack te halen. Let wel op de openingstijden.

Na het bezoek aan de markt besluit de groep dat het tijd is om nog een ritje met de beroemde metro te maken. Vanaf de markt is het geen probleem om een metrostation te vinden vanwaar de metro de groep in een razend tempo door de stad brengt.

Ps. na het uitzicht op de buitenkant van de Sky garden heeft de wandelgroep aan het begin van de avond nog een afspraak staan om hoog boven het water op verdieping nummer 32 de avond over Londen te zien vallen. Een mooie locatie om bij een drankje de voeten rust te geven en van een indrukwekkende hoogte de wandelingen na te bespreken.

Facebooktwitter