Afstand: 8 kilometer

Waar: Londen (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: plein voor Buckingham Palace, Londen

Samengevat: Een stadswandeling vanaf Buckingham Palace en St. James’s Park, langs ten minste tien highlights naar St. Paul’s Cathedral

Beoordeling: 8,5

Op tijd staat de wandelgroep klaar voor de wandeling van de dag. Het plan is om in een overzichtelijk tochtje langs een paar bezienswaardigheden in Londen te wandelen. Vanaf het metrostation ‘Green park’ is het een klein stukje naar het startpunt van de wandeling.

 1. Buckingham Palace. Regelmatig wordt er met veel show de wacht gewisseld. Bekijk wel vooraf de data en tijden.Toegang is vrij.
 2. St. James’s Park. Dwars door de voortuin van Buckingham Palace door het park waar al meer dan vier honderd jaar pelikanen wonen, op zonnige dagen een strandstoel gehuurd kan worden of bij een van de standjes een traktatie te koop is. Een goed alternatief is St. James’s Cafe.
 3. Horse Guards Parade. Samen met ruiter en paard op de foto. Een winterpeen meebrengen is niet verplicht.
 4. Downingstreet 10. Vanachter het hek te zien, maar je moet wel haast om een hoekje kunnen kijken.
 5. Westminster Abbey. Met meer dan duizend jaar geschiedenis, al sinds mensenheugenis een herkenningspunt van de stad. Voor een bezoek is een kaartje nodig.
 6. Standbeeld Churchill en Parliament Square. Met een schuin oog op het politieke centrum van het land.
 7. House of Parliament. Meedoen met de discussie is niet mogelijk, een bezoek tijdens de zaterdagen wel. Hiervoor is een kaartje nodig.
 8. Thames. Deze getijdenrivier geeft de bezoeker op de strandjes die droogvallen bij laag water de mogelijkheid om te gaan strandjutten. Wie weet wat je vindt. Controleer wel de douane-app of je het mee naar huis mag nemen.
 9. Big Ben. Met de regelmaat van de klok galmen de uren over de stad.
 10. London Eye. Voor wie geen hoogtevrees heeft is er op zonnige dagen een mooi uitzicht over Londen.
 11. Tate Modern. Vrije toegang tot een omvangrijke moderne kunst verzameling. 
 12. Millenium Brigde. Al vaak het decor van een film geweest, nu onderdeel van de wandeling.
 13. St. Paul’s Cathedral. Net iets ouder dan Westminster Abbey (zo’ 1.400 jaar oud) en nog steeds stevig op de grondvesten. Voor een bezoek is een kaartje nodig. Alternatief is het komen luisteren naar het orgelspel. Kan alleen op zondagmiddag en zonder kaartje.

Met acht uitdagende kilometers slenteren door de wereldstad (uitkijken bij het oversteken, rood betekent op een aantal kruispunten: oversteken maar en de spanning van een best wel groot paard) is het voor de wandelgroep tijd voor een pauze. In de schaduw van de kathedraal wordt een terrasje gevonden en kunnen alle indrukken nog even besproken worden. Iedereen is blij even te kunnen zitten.

Facebooktwitter