Afstand: 8 kilometer en 7 kilometer

Waar: Heerde (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: parkeerplaats aan de Nieuwe Zuidweg, Heerde

Samengevat: Een wandeling over de hei en het zand van het Heerderstrand. Met een omweg door het bos terug.

Beoordeling: 7

Om nog even uit te waaien, de wandelschoenen aangetrokken voor een rondje om het Heerderstrand. Op de parkeerplaats aan de ‘Nieuwe Zuidweg’ wordt de rugzak op de rug gedaan en kan het startschot gegeven worden. Soepel komen de wandelaars in beweging.

Het eerste deel gaat door het bos voor de hei bereikt wordt. Duidelijk zijn de sporen van een lange hete zomer te zien in de dorre hei. Om toch nog een beetje (tijdelijke) vrolijkheid aan de omgeving toe te voegen heeft iemand haar of zijn uiterste best gedaan op de streetart 2.0.

Met een klein boogje om het kunstwerkje heen gaat de wandelgroep bijna net zo lichtvoetig als de ballerina verder in de richting van het strand. Aan het van de dag ligt het strand er verlaten bij. Onder het toeziende oog van de versteende badgasten wordt besloten een eindje op de blote voeten door het water te slenteren.

Wanneer de route geblokkeerd wordt door een hek is het tijd de voeten te drogen (altijd handig een handdoek mee te nemen als je naar het strand gaat, ook al zit zwemmen niet direct in het programma) en de wandelschoenen weer aan te trekken.

Op het kruispunt is er even teamoverleg over het vervolg van de route. Kort of lang, dat is de vraag. Met nog genoeg licht om een extra lusje door het bos te maken,  wordt besloten voor de lange variant te kiezen.

Over de verschillende bospaden trekt de route langzaam maar zeker terug in de richting van de parkeerplaats. Ruim voor het echt te donker wordt om in het bos te wandelen, is het eindpunt van de wandeling bereikt.

Met het goed afstampen van de schoenen en het even stevig uitkloppen om ook het laatste korreltje zand van het Heerderstrand uit de schoenen te laten valen, zit de wandeling er voor vandaag weer op. Algemeen oordeel van de wandelgroep: ongetwijfeld niet de meest uitdagende wandeling, maar altijd fijn om even een frisse neus te halen.

Ps een variatie op de wandeling vind je hier.

Facebooktwitter