Afstand: 7 kilometer

Waar: Llanellen (Wales)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een leuke wandeling, deels langs het kanaal en deels door het hoger gelegen bos. Grootste uitdaging was het oversteken van een klein beekje. Tot grote hilariteit hield niet iedereen de voeten droog. Onderweg mooie uitzichten met Hollandse luchten boven een heuvel in Wales.

DSC_0419

Het vinden van een wandeling voor een zeer uiteenlopend gezelschap kan best een uitdaging zijn. De wandeling voor vandaag kwam ik toevallig tegen in een lokaal blaadje. Het startpunt ligt net buiten Llanellen. De parkeerplaats blijkt niet meer te zijn dan een kleine verbreding van de weg en er kan maar net een auto staan zonder de weg volledig te blokkeren.

Eerst een stukje heuvel af tot aan het kanaal. Bij brug nummer 88 lopen we het jaagpad op en volgt de wandeling het kanaal. In het zonnetje zijn al een paar boten onderweg. Ondanks dat ons wandeltempo niet te hoog ligt weten we toch nog de ‘longboat’ in te halen. De route langs het kanaal kan eigenlijk niet missen. We gaan onder een paar bruggen door en bij ‘bridge farm’ (gelijk ook het verste punt van de wandeling) verlaten we het pad langs het kanaal en beginnen aan de klim richting het bos.

DSC_0409

Halverwege de klim is het even zoeken hoe de wandeling verder gaat. Het lijkt wat brutaal om maar zo bij mensen het pas gemaaide grasveld over te steken. Toch blijkt dat wel (op aanwijzing van degene die het gras staat te maaien) de bedoeling te zijn.

Aan de andere kant van het grasveld wacht een steile afdaling. Even goed kijken waar je de voeten neer zet. Heb je de afdaling achter de rug, dan ligt de grootste uitdaging van de dag klaar: een beekje dat te breed is om in een beweging over heen te springen. Er zit dus niets anders op dan in een soort hink-stap-sprong over de stenen heen de overkant van het water te bereiken.

Gelukkig lukt het niet iedereen om de voeten droog te houden. Een paar natte sokken en broekspijpen zijn het resultaat als de hele groep de overkant van het beekje heeft bereikt. Nu we een stukje hoger wandelen hebben we een mooi uitzicht op de Skirrid.

DSC_0422

Vanaf het beekje gaat de wandeling gestaag omhoog en voor we het in de gaten hebben hebben we genoeg meters geklommen om weer bij de auto uit te komen.

Achteraf bekeken voldeed de wandeling aan genoeg eisen (niet te lang, mooie uitzichten en waterpret tot bijzondere stiles) om bij de hele groep in goede aarde te vallen.

Ps. onderweg is er geen gelegenheid om wat te eten of drinken.

Facebooktwitter