Afstand: 6 km

Waar: le Gozinière (Frankrijk), bij Cérilly

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: een wandeling door de velden en door een typisch frans dorpje.

DSCF1057

In het vakantiehuisje ligt een klapper met 8 wandelingen met het huisje als vertrekpunt. Gekozen wordt (de meeste stemmen gelden en het grootste voordeel van de wandeling is dat het geen lange wandeling is) voor de wandeling naar St. Pardoux, een wandeling die volgens de beschrijving ongeveer 1,5 uur gaat duren (de afstand wordt niet vermeld, dus we gokken het erop).
Voor de zekerheid toch maar de route uitgeschreven en de kaart meegenomen.
Aan het eind van de oprit, rechtsaf richting de bushalte (hoewel het er niet uitziet dat in de laatste week hier een bus is gestopt). Op het kruispunt rechtsaf en met de weg mee de heuvel op. In de bocht staat een boerderij (hoewel het huis meer aan een oude school doet denken). De weg maakt een bocht naar links, maar de route gaat rechtdoor, een zandpad op en gaat tussen de velden door. Met de zon die tussen de wolken doorprikt,  tekenen de scherpe schaduwen zich op de grond af.

DSCF1055
Tussen de velden door slingert het pad de heuvel af ( wel uitkijken, het pad is ongelijk). Op de t-splitsing linksaf richting de verharde weg. Bij de weg rechtsaf. De route volgt nu de weg, en hoewel er op maandagmorgen ( en waarschijnlijk op elk willekeurig ander moment in de week) niet veel verkeer op de weg is, lopen we in de berm.
De weg gaat in een geleidelijke afdaling richting het dorp. Bij het dorp aangekomen, rechts af en bij de oude wasplaats weer rechts af.
De route laat het dorp achter en op de terugweg schijnt ons de franse zon op het gezicht. De weg slingert zich weer langzaam de heuvel op langs een paar velden waar de koeien in de schaduw van oude bomen staan. Een paar nemen de moeite om richting het fototoestel te kijken.

DSCF1059
Bovenaan de heuvel rechts af en de weg verder volgen. De routebeschrijving geeft nog enige ruimte voor discussie maar de kaart geeft gelukkig genoeg duidelijkheid om niet al bij de eerste wandeling de weg kwijt te raken. Bij de t-splitsing rechtsaf. Na ongeveer een kilometer komt de oprit weer in zicht en is de route rond.

Ps. St. Pardoux is zo klein dat er geen gelegenheid is voor een koffiestop halverwege de route. Hoewel de afstand niet echt een koffiestop nodig heeft is een pauze in de franse zon nooit weg. De wandeling is te combineren met “Theneuille” tot een wandeling van 9 kilometer. Loop niet vanaf de t-splitsing terug naar huis, maar pak de andere route vanaf de t-splitsing op.

Facebooktwitter