Afstand: 4 kilometer

Waar: Wapenveld (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Samengevat: Een korte wandeling door bos en veld.

DSC_0119

De afgelopen dagen heeft het bijna onophoudelijk geregend. Vandaag breekt de grijze lucht en is er zelfs een stukje blauw te zien. Dus maar de gok gewaagd en een stukje gaan wandelen. Nog net even tijd om een klein stukje van de route van vanmiddag uit te proberen.

Met de fiets naar Wapenveld gereden. Bij de molen moet een korte wandelroute, “het Kloosterpad” beginnen. Op internet is er niet makkelijk informatie over te vinden, maar het lijkt me niet een wandeling met een hoog verdwaalgevaar. Gewoon maar beginnen en kijken waar de route naar toe gaat.

De molen draait vol overgave z’n rondjes en er is al gauw een plekje voor de fiets gevonden op “Vrieze’s Erfgoed”.  Met de rug naar de molen gekeerd, gaat de wandeling het erf af in de richting van het “Apeldoorns kanaal”. Met de wind in de rug, volgt het pad het kanaal in de richting van Hattem (de peper is weer goed te ruiken als de kruidenfabriek in zicht komt). Het eerste deel van de wandeling valt samen met het “klompenpad”. Beide wandelingen steken het kanaal over.

Via een boerenerf (gelukkig is het nog geen tijd om de koeien te melken en raak ik niet verzeild in een kudde koeien) en de verharde weg gaat de wandeling verder. Met aan de linkerhand weilanden waar de koeien nog liggen te herkauwen. Even opletten dat de blik niet op oneindig komt de uiterwaarden in, want dan loop je het risico om de routewijzer te missen die aangeeft dat er rechtsaf geslagen moet worden het bos van klooster Hulsbergen in. Het klooster is er al lang niet meer, het bos nog wel.

Hier gaan de routes van het “klompenpad” en het “kloosterpad” ieder hun eigen weg. Het “kloosterpad” slingert door het bos. Gelukkig is het nog steeds droog en met de zon die nu echt een paar gaten in de wolken heeft geprikt vallen er mooie schaduwen op  het pad.

DSC_0116

De  twee routes komen elkaar nog een keer tegen en waar het “klompenpad” linksaf slaat de dijk op, ga ik met het “kloosterpad” rechts het bos in. Er volgen nog een paar mooie slingerbewegingen door het bos. Ook hier kun je merken dat het de afgelopen dagen behoorlijk geregend heeft, er staan behoorlijk wat plassen op de paden. Gelukkig zijn mijn wandelschoenen waterdicht, dus lekker door de plassen gelopen (modder op de broek, maar wie kan het schelen?).

DSC_0118

Aan het eind van het pad is het kanaal weer bereikt.  Rechtsaf in de richting van de brug en het zandpad langs het kanaal terug. Nog een smal zandpad rechtsaf ingeslagen, onderlangs de molen en langs het water(afs)tappunt. Langs de molen gelopen om het rondje af te maken. Geen druppel regen gehad!

De fietssleutel opgezocht en richting huis. Helemaal klaar voor de wandeling van vanmiddag.

Ps. voor meer informatie over Klooster Hulsbergen, zie de informatiefolder van “Geldersch Landschap en Kastelen. Klik hier

Facebooktwitter