Afstand: 10 kilometer en 8 kilometer

Waar: Markelo (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: p-plaats dagcamping, Borkeldweg 17, 7475 RV Markelo

Samengevat: Een wandeling door het bos en over de hei. Grootste uitdaging van de wandeling was het deel over het vlonderpad. Hier lukte het de wandelaar om zonder moeite de aarde onder de voeten te laten schudden.

Beoordeling: 7,5

Na een minder geslaagde wandeling vanaf de parkeerplaats van staatsbosbeheer, is het vandaag tijd voor een tweede poging. Vanaf de parkeerplaats wordt eenvoudig het eerste wandelpad gevonden en is de wandelgroep van start gegaan. Na een klein stukje het fietspad gevolgd te hebben, slaat de route links af, richting de heide.

Met de wind in de haren in het open terrein slingeren de wandelaars in de richting van het eerste bankje. Met uitzicht over het Borkelveld is het een goed moment voor een korte zon-pauze. Na een power-break van vijf minuten is het toch tijd om verder te wandelen.

Nog meer zandpaden tussen de heide door voordat het brede pad richting het bos wordt bereikt. De route gaat op goed geluk verder. Op het kruispunt besluit de wandelgroep om rechtsaf te slaan om nog voor het donker terug te zijn op de parkeerplaats. Om wat extra wandelsnelheid te kunnen maken wordt het zandpad ingewisseld voor de verharde weg.

Aan het eind van de verharde weg op de viersprong is de keuze eenvoudig: door het klaphek en door het gebied met de grote grazers. Gelukkig hebben de imposante beesten meer interesse voor het gras dan voor de wandelaars.

Aan de andere kant van het grasveld staat weer een klaphek. Aan de andere kant van het hek ligt een breed vlonderpad klaar voor de wandelaars. Van een afstandje ziet het pad er redelijk robuust uit. Maar wanneer de groep over het het pad wandelt deint het pad in het ritme van de wandelaars mee.

Een beetje zeeziek maar zonder kleerscheuren wordt het einde van het vlonderpad bereikt en steekt de route weer een breed zandpad op. Om de route niet te ingewikkeld te maken wordt besloten het pad te volgen tot aan de parkeerplaats. Fluitend wordt het laatste deel van de de wandeling uitgelopen.

De wandelgroep is het erover eens; een betere wandeling dan de vorige. Een mooie oversteek over de heide en een paar boeiende bospaden. Inclusief een grappig stukje over het dansende vlonderpad. Wanneer gewoon over het houten pad wandelen niet genoeg hilarische momenten oplevert, kun je er altijd nog een dansje maken.

Ps. Onderweg geen terrasje, maar wel een bankje voor een korte (of lange) picknick.

Twee weken later terug voor een tweede wandeling. Heide, bos en het vlonderpad op herhaling voor een rondje wandeling van acht kilometer. Gpx bestand:  hier beschikbaar

Facebooktwitter