Afstand: 17 kilometer en 4 kilometer

Waar: Egham (Engeland)

Gpx bestand: beschikbaar (deel 1 en deel 2)

Startpunt: parkeerplaats Wick Road, Egham, Engeland

Samengevat: de eerste wandeling gaat door Windsor Great Park naar Snow hill met uitzicht op Windsor Castle en met een extra rondje terug naar het startpunt. De tweede wandeling maakt een kort rondje over de wandelpaden van het park. De wandelingen kunnen gecombineerd worden met ‘the Savill garden‘.

Beoordeling: 7

Uitzicht op Windsor Castle

Tijdens de rit tussen Dover en Bristol is het altijd een goed idee om een stop in te lassen voor een wandeling en een frisse neus. Vandaag is gekozen voor een lange wandeling door Windsor Great Park. Met een start in Egham moet het te doen zijn om het park door te steken in de richting van ‘Snow hill’ voor een blik op ‘the long walk‘ en ‘Windsor Castle’.

Het eerste deel van de wandeling gaat over de verharde weg in de richting van ‘Obilisk pond’ en ‘the Savill Garden’. Vandaag geen tijd voor een lange pauze, dus een hapje en een drankje tijdens de wandeling. In het park is er een uitgebreide keuze aan wandel- en ruiterpaden (hoewel wandelen op de ruiterpad hier niet het beste idee is, er komen regelmatig paarden in volle galop voorbij). Met ruim zes kilometer op de teller komt het standbeeld op de top van ‘Snow hill’ in beeld. Met het beeld op de achtergrond, is er er zelfs op een grijze dag als vandaag uitzicht op het kasteel.

Klim van de wandeling: Snow Hill

Vanaf ‘Snow hill’ gaat de wandeling verder. De uitgewerkte route maakt bij het beeld van ‘the queen te paard’ een bocht om vervolgens richting de finish te gaan. Op de kaart achter de computer een goed idee. In werkelijkheid blijkt het pad over privé terrein te gaan en dus gesloten voor voetgangers.

Optie 1 is terug wandelen naar ‘Snow hill’, optie 2 is een paar kilometer aan de route toevoegen en via ‘the Village’ terug te wandelen. De keuze valt, nu we er toch zijn, op de extra kilometers. Dat betekent wel een beetje doorstappen om voor het donker weer terug te zijn bij het startpunt.

De kudde herten van Windsor Deer Park

Het laatste deel van de wandeling maakt de oversteek over het poloveld (vandaag kan er diagonaal overgestoken worden, er wordt geen wedstrijd gespeeld) en gaat langs Virginia Waters. Nog een paar zandpaden voordat het hek bereikt wordt. Net voor het donker wordt en het park dicht gaat wordt de eindstreep bereikt.

Wandeling twee is een ingekorte versie van de eerste wandeling. Omdat het maar een klein rondje is wordt Snow Hill niet gehaald. De korte wandeling slingert over een aantal wandelpaden in de buurt van de parkeerplaats. Favoriet is de lange wandeling vooral door de afwisseling van het uitzicht.

Ps. parkeren langs Wick Road is een uitdaging. Alternatief is parkeren bij het park. Let op het parkeergeld.

Facebooktwitter