Afstand: 8 kilometer

Waar: Amsterdam (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: plein voor de ‘Beurs van Berlage’, Amsterdam

Samengevat: De wandeling die voor het grootste deel de route van het ‘Amsterdam Light festival ‘, tegen de wandelrichting in, volgt.

Beoordeling: 7,5

Of dit de beste plek is om over te steken?

In de verzameling wandelingen zitten niet veel avondwandelingen of wandelingen in het donker. De wandeling langst de lichtkunstwerken van het ‘Amsterdam light festival’ is dus een vreemde eend in de wandelingenbijt.

Vanaf het plein gaat de wandeling in de richting van het Centraal Station. In de menigte is het hier en daar lastig de routebordjes te vinden en vandaag is het te koud om zonder handschoenen kaart vast te houden. Op het IJ dobbert een lichtbaken en daarmee lijkt de route terug gevonden te zijn.

Starry, Starry night

Wandelend door de stad zijn de lichtpuntjes van de kunstwerken vooral de richtpunten die de route uitstippelen. Tussen de kunstwerken door is er voldoende tijd om de bespreken welk kunstwerk de top drie haalt. Tijdens de wandeling verandert de samenstelling en de volgorde van de drie favoriete onderdelen. Waarbij de meningen in de groep duidelijk verdeeld zijn.

Voor wie een beetje bang voor spinnen is.

Het is even zoeken naar de bedoelde route. In dit deel van de wandeling zijn er minder kunstwerken die als richtpunt kunnen dienen. Laatste deel van de wandeling gaat achter ‘Nemo’ langs en over de verlichte brug en dan in een bijna rechte lijn terug naar de ‘Beurs van Berlage’.

Ps. De bewegwijzering was niet altijd even duidelijk, maar dat kan ook hebben gelegen aan het feit dat er tegen de wandelrichting in is gelopen. Favoriete deel van de route was het deel langs de Herengracht. Wie de parkeeruitdaging van Amsterdam uit de weg wil gaan, kan de route ook op het plein voor het Centraal Station starten.

Facebooktwitter