Afstand: 4 kilometer, 5 kilometer en 3 kilometer

Waar: Miami (USA)

Gpx bestand: beschikbaar (deel 1, deel 2 en deel 3)

Startpunt: in het park en op het strand

Samengevat: drie wandelingen in Miami. Een stadswandeling en twee strandwandelingen inclusief een wandeling bij zonsopkomst. Als toegift nog een strandwandeling op Miami North Beach

Beoordeling: 7,5

Skyline

Stadswandeling: 4 kilometer

Een korte wandeling door down town Miami. Vanuit het park en langs de pier, waar veel van de beweging in de stad te vinden is. Eenmaal voorbij de winkels en terrasjes trekt de route over de boulevard met een grote bocht terug naar het park. Wandelend over de boulevard is er ruim uitzicht op de skyline (of in ieder geval een klein deel ervan) van Miami.

Ondanks de zonneschijn en het decor, niet de favoriete stadswandeling.

Uitzicht op het strand

Miami South Beach: 3 kilometer

Omdat Miami aan de oostkust ligt, staat het strand niet bekend om haar romantische zonsondergang, maar wel om de niet te missen zonsopkomst. Controle van de tijden leert dat om de zonsopgang mee te kunnen maken de wandeling om zeven uur in de ochtend (in ieder geval in December) moet beginnen.

In een soort van uitgerust staat de wandelgroep net na zevenen, fris en fruitig, op het strand. Het is een gok of de zon vandaag mee gaat werken. Vandaag zijn er wat wolken en een zonnetje dat op de vroege morgen haar uiterste best doet om er een mooi schouwspel van te maken. En toegegeven: prima gelukt. Na het spektakel is er nog ruimte om er een mooie strandwandeling aan vast te knopen.

Wandeling langs de standhuisjes

Standwandeling: 5 kilometer

De wandeling start na een stop voor wat te eten en drinken in ‘the Orange Blossom’. Na een korte geschiedenisles, waar of niet waar, over hoe de ‘orange blossom’ aan Miami verbonden is, is het tijd voor een wandeling langs de art deco gebouwen met een finish, hoe kan het anders op het strand.

De wandeling combineert bijzondere gebouwen, het art deco museum, het strand en de zonneschijn tot een bijzondere wandeling.

Strandwandeling: 2 kilometer

Na een weekje wandelen aan de westkant van Florida is de wandelgroep terug bij Miami. Om de set van strandwandelingen compleet te maken wordt de vrije middag gevuld met een wandeling op Miami South Beach.

Facebooktwitter