Afstand: 4 kilometer

Waar: Key Biscayne (USA)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: parkeerplaats in Bill Baggs Cape Florida State park, met uitzicht op de vuurtoren van Key Biscayne

Samengevat: Een korte wandeling door het park en over het strand. Met als letterlijk hoogtepunt, de klim van 109 treden naar het uitkijkplatform van de vuurtoren. Mooie uitzichten over het strand en water.

Beoordeling: 7

Wind van zee

Vandaag is een minder zonnige dag, maar prima weer voor een kort bezoek aan een van de State parks in Florida. Vandaag gekozen voor het Bill Baggs Cape Florida State park. In het park staat de bekende vuurtoren. Dit niet te missen herkenningspunt is het oudste, nog staande gebouw van Miami-Dade county.

De route vanuit Miami down town naar Key Biscayne is al een belevenis op zich waarbij de oversteek over het water via de brug een prima voorproefje is.

Weinig badgasten vandaag.

Omdat het niet druk is, wordt er (na het kopen van een toegangskaartje voor het park) een plekje gevonden op de parkeerplaats. Eerste stop van de dag is voor een kopje koffie op het terras. Tegen de tijd dat iedereen klaar is voor de wandeling, is iedereen in ieder geval een ervaring rijker. De koffie, thee en tosti zijn zeker niet voor herhaling vatbaar.

Vanaf het terras zijn het strand en de vuurtoren niet ver weg. Uit de beschutting van het groen wordt direct duidelijk dat er een staf windje van zee waait vandaag. Door het losse zand wordt in een rustig tempo de korte afstand naar de vuurtoren overbrugd.

109 treden boven zeeniveau.

Vanaf de vuurtoren wordt een ander wandelpad gevonden en wordt er een klein stukje door het groen van het park gewandeld. Na de omtrekkende beweging komt de route voor de tweede keer van de dag aan de voet van de vuurtoren uit. Bij de deur krijgt de wandelaar duidelijke instructies mee: het zijn 109 treden naar boven (en naar beneden) en binnen tien minuten moet je terug bij de deur zijn.

Het is een kwestie van rustig blijven ademhalen wanneer al ronddraaiend de 109 stappen naar boven worden gezet. Eenmaal op de omloop is het duidelijk: zelfs op een minder stralende dag als vandaag is het de moeite waard om de klim naar boven te maken. Met een blik schuin op de klok wordt het rondje gemaakt en worden de foto’s genomen voordat alle treden naar beneden worden afgeteld.

Precies binnen de gestelde tien minuten staat iedereen weer buiten en kan het laatste kleine deel van de wandeling uitgelopen worden. Algemeen oordeel: ongetwijfeld niet het mooiste park, maar de beklimming van de vuurtoren maakt het bezoek zeker de moeite waard.

Facebooktwitter