Afstand: 4 kilometer en 8 kilometer

Waar: Naples (USA)

Gpx bestand: beschikbaar (deel 1 en deel 2)

Startpunt: parkeerplaats bij het strand van Naples

Samengevat: Twee wandelingen over het strand van Naples. De korte wandeling wandelt de helft over het strand en gaat door de woonwijk terug. De tweede wandeling gaat over het strand naar de pier van Naples en ook over het strand terug.

Beoordeling: 7,5

Gevleugelde badgasten.

Schelpen zoeken in Naples: 4 kilometer

Met een hele verzameling stranden om uit te kiezen, is vandaag de keuze gevallen op een strandwandeling in Naples. Voor wat extra energie wordt er gestart met koffie bij het strandpaviljoen. Nadat de vochtvoorraad op peil is gebracht kunnen de wandelschoenen uitgetrokken worden voor een wandeling op blote voeten over het strand en door de branding.

Met de voeten door het water slenterend (er is wel een behoorlijk hoogteverschil tussen de rechter- en de linkervoet waardoor je bijna de hele wandeling het gevoel hebt dat je dwars over een trap loopt) is er genoeg afleiding. Niet alleen de schelpen die anders zijn dan de schelpen op de Noordzeestranden, maar ook de gevleugelde badgasten die buiten bereik van de andere strandbezoekers, van de zonnige dag genieten. Toch is de dolfijn die net zijn of haar vin boven het wateroppervlak uitsteekt de attractie van de wandeling.

Na bijna twee kilometer op de teller, en de pier nog ver weg, wordt besloten de wandelschoenen weer aan te trekken, en via de woonwijk en de stoep terug te wandelen naar het strandpaviljoen.

Op de pier.

De pier van Naples: 8 kilometer

Omdat in de eerste korte wandeling op het strand van Naples de pier een stip aan de horizon bleef en omdat de koffie bij het strandpaviljoen prima was, wordt besloten nog een tweede poging te wagen om de pier te halen.

Na de koffie is er voldoende moed verzameld om aan de wandeling te beginnen. De gevleugelde badgasten hebben hun plek in het zonnetje weer ingenomen maar de dolfijn laat zich vandaag niet zien.

Stevig doorstappend blijkt de pier toch verder weg te staan dan gedacht, maar net binnen het uur wordt de trap aan de voet van de pier bereikt. Nadat het strand vanaf het eind van de houten pier is bekeken, is het tijd om terug te wandelen. Vandaag wordt gekozen om ook de terugweg over het strand te lopen.

Uitzicht vanaf de pier.

Terug bij het strandpaviljoen is er nog tijd voor een Amerikaanse lunch inclusief koffie en hotdog. Algemene beoordeling van de wandelingen: je verkijkt je wat op de afstand tussen het strandpaviljoen en de pier, maar het strand en alle afleiding maken het zeker de moeite waard.

Facebooktwitter