Afstand: 4 kilometer en 4 kilometer

Waar: Fort Meyers Beach Lee (USA)

Gpx bestand: beschikbaar (deel 1 en deel 2)

Startpunt: strand van Lovers key beach

Samengevat: Twee strandwandelingen in ‘Lovers key state park’. Hoe romantisch kan het worden?

Beoordeling: 8

Welkom.

Rond Fort Meyers is er een ruime keuze aan locaties voor een strandwandeling. Gekozen voor de locatie met de meest romantische naam: Lovers key beach. Het strand ligt in een ‘state park’ en dus moet bij de ingang een dagkaart gekocht worden. Voordeel is dan wel dat het parkeren geregeld is. Vanaf de parkeerplaats kan een treintje genomen worden, maar besloten wordt om naar het strand te wandelen.

Aangekomen bij het strand slaat vandaag de wandeling links af, in de richting van het enige strandtentje dat het strand rijk is. Voor wie wil kan er een strandstoel met parasol huren om tussen het wandelen, schelpen zoeken en zwemmen door over het water te turen om te kijken of er nog een dolfijn langs komt zwemmen.

Een schelp achtergelaten.

De wandeling is letterlijk recht-toe-recht-aan met de voeten door de branding en binnen tien minuten de handen vol met een hele verzameling schelpen. Afgesneden door het hoge water, wordt bij de boomstronk versierd met schelpen gedraaid en vervolgens terug gewandeld.

Terug bij het strandtentje is het tijd voor een koud drankje en een hotdog. Net voor besloten wordt om de spullen bij elkaar te zoeken, laat een dolfijn zich nog even zien. De wandelgroep vat de wandeling kort en krachtig samen: niet de meest spannende wandeling, maar meer dan de moeite waard.

Een hele verzameling.

Met nog een middag te vullen wordt besloten om een paar dagen later, nog een tweede wandeling over het strand van ‘Lovers key beach’ te maken. Vanaf het strandtentje gaat de wandeling de andere kant op. Het uitzicht is niet veel anders dan de eerste wandeling, maar ook vandaag is er genoeg afleiding tijdens de wandeling.

Met vier kilometer op de teller is het tijd voor een ijsje en een pauze voor de voeten. Vandaag geen dolfijn, maar wel een pelikaan die een kleine show weggeeft in het duiken naar vis.

Ps. strandwandelingen leveren in veel gevallen niet de meest uitdagende belevenissen op, maar ook hier was het prima om op een rustig tempo van de zon, de zee en het gezelschap te genieten.

Facebooktwitter