Afstand: 3 kilometer en 3 kilometer

Waar: Sanibel Island en Captiva Island (USA)

Gpx bestand: beschikbaar (deel 1 en deel 2)

Startpunt: op de parkeerplaats bij het strand

Samengevat: Een wandeling over het strand van Sanibel Island en een strandwandeling op Captiva Island.

Beoordeling: 9 (inclusief een half punt voor de dolfijnen en een half punt voor de zonsondergang).

De vuurtoren van Sanibel Island.

Sanibel Beach ligt op een steenworp afstand van Fort Meyers. Na het overwinnen van de brug en de tolpoort is de grootste uitdaging van de ochtend het vinden van een parkeerplaats bij het strand op een zonnige dag. Met een beetje geduld wordt de auto soepel ingeparkeerd. Met een strandwandeling op het programma kunnen de schoenen vandaag in de auto blijven want vanaf de parkeerplaats is het een zandpad naar het strand.

Het strand van Sanibel staat bekend als ‘the place to be’ als je op zoek wilt naar een bijzondere verzameling schelpen. Slenterend door de branding is er vanuit de ooghoek onverwachte beweging in het water te zien. Een kleine verzameling rugvinnen verraadt de aanwezigheid van een groep dolfijnen. Tijd voor een pauze om de dolfijnen aan het werk te zien.

Zweven.

Na ongeveer een kwartier is de show voorbij en is het tijd om verder te wandelen en een willekeurig keerpunt voor de wandeling te kiezen en terug te wandelen naar het startpunt van de wandeling. Nog tijd om de gevonden schelpen te sorteren en te beslissen welke mee naar huis gaan.

Tegen Sanibel Island aan ligt Captiva Island. Het strand van Capitiva staat bekend voor een niet te missen zonsondergang. Met nog een hele middag om te besteden is er nog tijd voor een tweede strandwandeling.

Uitzicht op zee.

Was het vinden van een parkeerplaats in Sanibel al een kwestie van geduld, in Captiva is het een kwestie van heel veel geduld. Met tijd genoeg om tijdens het wachten nog koffie te gaan halen, wordt het wachten beloond met een (niet al te grote parkeerplaats). Tijd voor de tweede strandwandeling, afgesloten met een potje frisbee. De zonnige dag wordt afgesloten met een geweldige zonsondergang.

De wandelgroep is het er over eens: hoewel korte strandwandelingen niet de meest spannende wandelingen zijn, waren de wandelingen van vandaag meer dan bijzonder met de bonus van de dolfijnen en de stralende zonsondergang.

Ps. de verrassing van de dag is de lunch met een stuk ‘key lime pie’.

Facebooktwitter