Afstand: 6 kilometer

Waar: Vught (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: Fort Isabella, Reutsedijk 1, 5264 PC Vught

Samengevat: Een wandeling van Fort Isabella over de Vughtse heide. Met een bezoek aan het Nationaal Monument Kamp Vught. De wandeling is onderdeel van het project ‘Zuiderwaterlinie’.

Beoordeling: 8

Langs het kanaal

De derde en laatste wandeling van vandaag gaat over de Vughtse heide. Met nog voldoende energie gaat de wandelgroep van start en in een rustig en ontspannen tempo gaat de wandeling over het pad langs het kanaal.

Het is even opletten welk bospad naar links ingeslagen moet worden maar het pijltje op het gps-apparaat is overduidelijk: eerst nog een stukje rechtdoor maar dan toch afslaan naar links (op dit wandelpad worden rechts en links niet snel verwisseld. Links is het bos in, rechts het water in.

Even stil staan

Was het pad langs het kanaal nog behoorlijk groen, in het bos is de overheersende kleur vooral bruin. Een verzameling bospaden, inclusief een boog om een vennetje brengt de wandelgroep bij de indrukwekkende Fusilladeplaats. Na een kort bezoek aan de gedenkplaats gaat de route verder door het bos in de richting van het Nationaal Monument Kamp Vught.

Na het laatste bospad volgt de route opnieuw het kanaal. Dit keer over het asfalt van het fietspad. Met de finish van de wandeling en de wandeldag in zicht gaan de laatste kilometers in een iets hoger tempo.

Soepel en zonder blaren wordt de finish bereikt. Nog even tijd om de wandelingen te bespreken. Drie verschillende wandelingen met ieder een klein stukje geschiedenis.

Ps. wil je een bezoek brengen aan het nationaal monument, controleer dan vooraf de openingstijden.

Facebooktwitter