Afstand: 1 kilometer

Waar: Halsteren (Nederland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: parkeerplaats bij Fort Roovere, Schansbaan 8, 4661 PN Halsteren

Samengevat: korte wandeling, als kers op de taart, naar de top van de Pompejus. De wandeling is onderdeel van het project ‘Zuiderwaterlinie’.

Beoordeling: 8,5

de Pompejus

Met nog iets meer dan een halfuur tijd wordt besloten om toch de klim naar de top van de Pompejus te maken. Dus wordt er op de parkeerplaats bij Fort Roovere een bocht van honderdtachtig graden gemaakt en nogmaals in een ontspannen tempo in de richting van het fort gewandeld.

Dit keer wordt gekozen om links af te slaan en het wandelpad naar de voet van de uitkijktoren te volgen. Vol goede moed worden de eerste treden van de beklimming overwonnen (voor deze wandeling is het niet noodzakelijk om bergschoenen aan te hebben, ondanks het feit dat er wel een paar hoogtemeters overwonnen moeten worden).

Wind op de top van de Pompejus

Het eerste plateau is een goed moment om even te gaan zitten en van het uitzicht te genieten. Na de korte pauze gaat het vervolgens in een keer door naar de top van de toren. Hier zorgt een straf briesje voor een vrolijk wapperende vlag en een wilde haardos. Vanaf de top is er een mooi uitzicht over de omgeving en natuurlijk op de Mozesbrug.

Nadat al het wandelstof wel van de schoenen is gewaaid, wordt besloten de trap weer af te dalen en nog een klein rondje om het fort te maken. Nog een keer wordt de brug door het water overgestoken en gaat het via het wandelpad terug in de richting van de parkeerplaats.

De Mozesbrug vanaf de Pompejus

Na de korte ronde om het fort wordt zonder problemen of blaren de parkeerplaats bereikt. Tijd om de wandelschoenen voor vandaag definitie op te ruimen. Algemeen oordeel: een mooi uitstapje met een mooie klim en een bijzondere brug.

Ps. deze korte wandeling kan zonder problemen gecombineerd worden met ‘Fort Roovere en de Mozesbrug‘.

Facebooktwitter