Afstand: 4 kilometer (en 2 kilometer voor Stonecliffe wood)

Waar: Wakefield (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: de parkeerplaats van het Yorkshire Sculpture Park

Samengevat: Een wandeling langs de kunstwerken van het Yorkshire Sculpture Park. Als bonus voor de middag wordt er nog een korte wandeling gemaakt langs de bluebells (alleen in april/mei) van Stonecliffe wood.

Beoordeling: 8,5

Smile

Als afwisseling op de lange wandelingen door het veld in Yorkshire staat vanmiddag een wandeling in het park op het programma. Op een zonnige dag is het druk genoeg dat de parkeerplaats een veld is met de schapen als parkeerwacht. Vanaf het veld trekt de route in de richting van het expositiegebouw, waar zonder moeite een plattegrond van het park wordt gevonden.

Via de achterdeur gaat de wandeling langs een hele verzameling kunstwerken wat op zijn tijd tot oplaaiende discussies over mooi en minder mooi leidt. Nadat een deel van de kunstwerken aan de ene kant van de vijver is bekeken, gaat het via de brede brug naar de andere kant van het water.

Digitale kunst

Met een paar schotse hooglanders met indrukwekkende hoorns op ons pad is het even zoeken naar de minst uitdagende route. Aan deze kant van de vijver zijn minder kunstwerken geplaatst en dus gaat het bij de eerste brug weer terug naar het grasvelden voor nog een paar stukjes kunst (of niet).

Met nog een klein maar venijnig klimmetje wordt de wandeling afgerond en gaan de laatste meters over vlak terrein richting de tearoom.

Rustmoment

Op het terras van het restaurant worden de geslaagde en de minder geslaagde kunstwerken nog even besproken. Iedereen heeft een voorkeur, maar soms is het moeilijk kiezen. Al met al een mooie afwisseling op al die natuur.

Ps. van de wandeling is een gpx-track gemaakt, maar kies vooral je eigen kunstwerken om te bekijken en je eigen wandeling te maken. Verdwalen is niet mogelijk. Entree is vrij, maar er staat wel een donatiebox en een meter voor parkeergeld.

Stonecliffe wood staat omschreven als een van de bossen waar tussen de bluebells gewandeld kan worden. Omdat het bos op een steenworp afstand van het park ligt wordt besloten een kleine omweg te maken voor een korte wandeling langs de bluebells.

Facebooktwitter