Afstand: 9 kilometer

Waar: Holmfirth (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: parkeerplaats bij Digley Reservoir

Samengevat: een wandeling door Yorkshire. Startpunt is Digley Reservoir. En onderweg een paar stevige klimmetjes en een kort bezoek aan Holme.

Beoordeling: 8

Een klein beetje nieuwsgierig

In Yorkshire is een hele verzameling waterreservoirs te vinden. Vandaag begint de wandeling bij ‘Digley Reservoir’. Vroeg in de morgen is er zonder probleem een parkeerplaats te vinden. Na het in stelling brengen van de wandelschoenen gaat de wandelgroep op pad. In het heuvelachtige landschap duurt het niet lang voor de kuitspieren getest worden op het eerste klimmetje. Eenmaal boven is er een onbelemmerd uitzicht over het water.

De route trekt door de velden, onder het toeziend oog van een paar nieuwsgierige schapen in de richting van Holme. In het piepkleine dorp is het toch even twijfelen bij de enige pub. Met een blik op de klok wordt besloten toch maar door te wandelen.

Na de brug een klim

Het is even opletten, want zonder problemen wordt de afslag naar links gemist en ben je de route kwijt. Maar het klopt echt: de route gaat over de oprit en door de tuin (wel op het pad blijven en het hek goed sluiten) weer in de richting van de weilanden. Heuvelaf is hier geen probleem, maar dat betekent ook dat er direct weer een volgende steile klim wacht.

Met hier en daar een eenzame bluebell verstopt is er tussen al het groen een klein beetje kleur te vinden. Eenmaal bovenaan de klim gaat de wandeling door het veld in de richting van de onvermijdelijke stile. De opstap is iets groter dan gemiddeld, maar met een paar lange Nederlandse benen lukt het om zonder kleerscheuren de andere kant van het prikkeldraad te bereiken.

Blauw is mijn kleur

Stug de hoogtemeters en de kilometers overwinnend gaat de route verder over een smal pad tussen het groen opnieuw in de richting van Holme. Nog een behoorlijk klimmetje en vervolgens een paar lammetjes ontwijkend voor de bebouwde kom weer wordt bereikt.

Het laatste deel van de route gaat weer in dalende lijn, en dit keer over het asfalt. Met het reservoir aan de linkerhand en de parkeerplaats in het vizier worden toch nog onverwacht soepel de laatste meters van de wandeling afgelegd.

Facebooktwitter