Afstand: 6 kilometer

Waar: Hepworth (Engeland)

Gpx bestand: hier beschikbaar

Startpunt: voor de kerk in Hepworth

Samengevat” Wandeling vanuit Hepworth. Het eerste deel van de wandeling viel wat tegen, maar het tweede deel door Morton Wood was verrassend mooi.

Beoordeling: 8

Omdat het lente is….

Hepworth, een klein dorp, met kerk, pub en een kleine verzameling huizen, is vandaag het startpunt van een korte ochtendwandeling. Omdat er geen officiële parkeerplaats is, wordt met enig kunst- en vliegwerk de auto midden in het dorp geparkeerd. Met de kerk als niet te missen startpunt, is de wandelroute snel gevonden. Het gaat heuvelaf het dorp uit. Langs het beekje met hier en daar een paar bluebells zijn de wandelaars het er over eens dat dit niet het meest boeiende deel van het dorp is. De klim terug naar het dorp geeft de wandelaars nog genoeg lucht voor de discussie of de wandeling wordt afgebroken of dat er stug doorgewandeld gaat worden.

De volhouders binnen de groep weten de anderen te overtuigen en met de auto op steenworp afstand, wordt toch besloten (nu we er dan toch zijn…) ook maar helemaal uit te wandelen.

Morton Wood

Via het ‘public foothpath’ dat bijna letterlijk door de tuin gaat, gaat het langs de schaapjes en door het veld verder. Na een lang en bijna recht pad en sloffend door het gras gaat het weer de geasfalteerde weg op.

Het is opletten dat het bospad dat richting Morton Wood gaat niet gemist wordt. Het routebordje staat verdekt opgesteld tussen het groen. Na nog een stukje over het wandelpad tussen de velden door wordt het bos bereikt.

Bluebells

Waar het tot nu toe redelijk veilig wandelen was, is het pad door het bos een stukje uitdagender. Bruggetjes, steppingstones door het beekje en hier en daar zelfs een volledig in de modder verdwenen wandelpad veranderen de gemiddelde wandeling in een boeiende ochtendoefening.

De wandeling wordt afgesloten met een aardig klimmetje over de verharde weg terug naar het dorp. Terwijl de modderige wandelschoenen worden gewisseld voor schonere schoenen, wordt de wandeling nog even besproken. Algemeen oordeel: het eerste deel van de wandeling is niet het meest boeiend maar de wandeling door Morton Wood maakt veel goed.

Facebooktwitter